Wat zijn leuke activiteiten voor met je (schoon)ouders?

Met je vrienden afspreken is vaak heel simpel. Je haalt een sixpack bier en meer dan dat hebben jullie eigenlijk niet nodig om jezelf een middag lang mee te vermaken. De hele middag daydrinken met je ouders daarentegen is niet de ideale activiteit. Het is daarom leuk om af en toe eens out of the box te denken en weer iets nieuws te ondernemen. Wij hebben wat gezellige ideeën onder elkaar gezet:

 1. Naar een museum

  Naar een museum gaan is de perfecte gelegenheid om gezellig op pad te gaan en samen nieuwe dingen te ontdekken. Zelfs voor mensen die niet super cultureel zijn ingesteld zijn er genoeg musea die juist hele moderne actuele kunst tonen, mooie foto’s of bijzondere exposities hebben. En als het bevalt en jullie willen dit vaker doen kun je ervoor kiezen een museumjaarkaart aan te schaffen, dat scheelt op lang termijn een hoop kosten.

 2. (Midget)golfen

  Er zijn genoeg golfbanen in Nederland waar je even een balletje kan slaan. Je hoeft er niet goed in te zijn, het gaat erom dat jullie samen iets leuks ondernemen en er even uit zijn. En als het mooi weer is zitten jullie helemaal gebakken. Pluspunt: een uur lang tegen een golfbal aanslaan is een een goede manier om wat agressie kwijt te raken!

  activiteit ouders

 3. Workshops

  Er zijn talloze workshops die je met je ouders kan doen, het ligt er maar net aan waar jullie interesse ligt. De ‘veilige’ weg is om te kiezen voor een workshop gerelateerd aan eten. Maar je kan ook de creatieve kant opgaan zoals een schilderworkshop, workshop vliegers bouwen of een pokerworkshop.

 4. Wadlopen

  Het kan niet overal in Nederland dus dit is er wel echt een die je even moet plannen. Maar het is zeer vermakelijk, met z’n allen door het drijfzand op de vroege ochtend. Ook vindt het plaats in de natuur waardoor je echt het gevoel hebt dat je er even helemaal uit bent.

 5. Proeverij houden

  Je komt bij een proeverij al gauw terecht bij een bier- of wijnproeverij. Maar daar is helemaal niks mis mee! Zorg dat je van tevoren nadenkt over het vervoersmiddel voor als die biertjes zo lekker zijn dat je ze liever niet uitspuugt. Dan gaat het nog een héle gezellige middag worden.

 6. Meld je aan voor een rondleiding bij een brouwerij

  Kies voor een rondleiding door een bierbrouwerij, stap in de trein naar Volendam of stap op een rondvaartboot in Rotterdam en leer samen meer over de stad. Combineer het met een goede kop koffie, een lekkere lunch of een heerlijk diner.

 7. Huur een bootje

  Er is niks lekkerders dan op een zonnige dag met je ouders rondvaren door de grachten van bijvoorbeeld Utrecht of Amsterdam. In iedere stad worden vaak wel sloepjes aangeboden die je per uur kan huren. Ga van tevoren langs de supermarkt voor wat flessen bubbels en lekkere hapjes en het enige wat jullie dan nog hoeven te doen is genieten. Hiermee kan weinig misgaan!

 8. Naar de dierentuin

  Een beetje ‘terug naar toen’ voelt dit misschien, maar het is een heerlijke ontspannende activiteit. Loop met een biertje of een koffie langs alle dieren en vergeet heel even dat je in die drukke stad woont met al die toeristen. Zeker als er ook kleinkinderen aanwezig zijn is dit de ideale activiteit.

 9. Huur een huisje voor een nacht

  Zoals je misschien met feestdagen doet zoals de kerst en met Pasen, is het soms lekker om met z’n allen te hangen in plaats van geforceerd binnen twee uur alles met elkaar te moeten bespreken. Door dit gevoel weer terug te halen kun je met je ouders een huisje huren ergens leuk aan het water of in de bossen, of een hotel als jullie behoefte hebben aan iets meer luxe. Als je met de hele familie bent kun je ook gezellig wat spellen meenemen om buiten met z’n allen te doen.

  activiteiten ouders

 10. Fietstocht

  Deze kun je doen in een grote stad (waar je niet bekend bent) of als je behoefte hebt aan echte frisse lucht kan je ergens de natuur in en daar fietsen huren. Neem lunch mee voor onderweg zodat je ook even rustig met z’n allen kan pauzeren.

Zo zijn er genoeg activiteiten die jij kunt ondernemen met je ouders en met deze lijst hoeven jullie je niet te vervelen. Ben je van plan om alleen op pad te gaan met je vader? Deze vader-zoon activiteiten zijn ideaal om samen op te pakken.