Inbrekers dringen woning van Kevin de Bruyne binnen

Het is een nachtmerrie voor velen: inbrekers die je huis binnendringen. Niet alleen ben je bang voor wat zij allemaal van je willen ontvreemden, ook voel je je simpelweg enorm onveilig. Gelukkig voor de familie De Bruyne was er op het moment van de inbraak niemand thuis, wat je toch wel kan zien als een geluk bij een ongeluk. Kevin de Bruyne zit momenteel met zijn team in Saudi-Arabië, wegens de deelname aan het WK voor clubs. Hier waren de daders vast en zeker van op de hoogte.

Volgens de politie vond de inbraak plaats op zaterdagmiddag 16 december, tussen 16.00 en 21.00 uur. Rond het laatstgenoemde tijdstip werd politie op de hoogte gebracht over iets opvallends: er stond een trapladder tegen de woning, waarmee de inbrekers de eerste verdieping konden betreden. De nog onbekende daders hebben vervolgens de woning volledig op zijn kop gezet en verschillende bezittingen meegenomen. Wat ze precies hebben gestolen, is nog onduidelijk.

De middenvelder kocht de grond van de woning in het jaar 2015 en ruim vier jaar later was de bouw van zijn droomvilla, gebouwd van witte natuursteen, klaar om in te wonen. Dat de woning er eentje is van wereldklasse, dat benadrukken het zwembad, het basketbalveld en de jacuzzi nog maar eens. Kevin de Bruyne en zijn vrouw Michèle Le Croix verblijven sporadisch in deze woning, wanneer ze in België op bezoek zijn.