Bier

Simpel, lekker en snel. Het hoeft allemaal niet te ingewikkeld te zijn. Zolang ‘ie maar koud en goed getapt is, is deze man tevreden. Het is een rustige en makkelijke keuze, maar onderschat het niet. Vergelijkbaar met andere drankjes heeft bier de kracht deze karakteristieken volledig om te laten slaan nadat je er een paar achterover hebt gegooid. De meest introverte man verandert in een expressief beest met danspasjes waar je ‘U’ tegen zegt door bier. Een stille killer zullen we maar zeggen.

Keuze drankje MAN MAN

Whisky

Levensgenieters die weten wat ze willen. Het is een drank die je met geduld moet leren drinken en waarbij je echt een eigen smaak ontwikkelt. Het is een drank waar flinke voorkeuren ontstaan die het verschil tussen Heineken en Grolsch in het niet laten. Zelfvertrouwen is vaak een karakteristieke eigenschap passend bij dit drankje, maar let wel op dat een paar glaasjes teveel dit niet laat omslaan naar arrogantie. Whisky, bier of wijn… Een voorkeur voor Whisky betekent geen verfijnder smaakpalet of meer kennis – meer een doordachte levensstijl. De whisky-drinker is overigens prima in staat zo af en toe te switchen – dit geldt voor meerdere situaties uiteraard.

Rum (Baco)

2 baco’s in de hand en doorgaan tot het einde. Een flink feestbeest die door de diabetes veroorzakende suikergehaltes in zijn favoriete drankje vaak door kan gaan tot de kroegen sluiten. Gezellig om erbij te hebben als sfeermaker, maar let wel op dat je niet per se bij zijn vaak hoge tempo aan “moet” sluiten.

Keuze drankje MAN MAN

Gin-Tonic

Toe maar, fancy hoor. Met vrienden op het terras, of tussen een menigte van bier- en whiskydrinkers; het maakt deze man niet uit. Hij weet wat hij lekker vindt en dat is een Gin-Tonic. Geld speelt bij de echte die-hards die dit tijdens het uitgaan drinken geen rol. Ook weet hij precies wat hij wilt, van de komkommer-slice tot munt, of lekker basic.

Cocktails

Dronken worden zonder de in jouw ogen vreselijke smaak van alcohol. Deze man mist de zomer constant en is niet bang veroordeeld te worden voor zijn drankkeuze. Als hij een relatief vrouwelijk, kleurrijke en zomerse cocktail wilt bestellen dan doet hij dat gewoon. Houdt wel de compleet afgezaagde “Sex on the Beach” grappen voor je wanneer je dit bestelt.

Long Island Ice Tea

Deze cocktail nemen we nog even apart, omdat het zo karakteristiek is. Dit drankje zegt gewoon dat je naar de klote wilt gaan en niet gevoelig bent voor een mond vol alcohol. Vraag alsjeblieft niet of die extra sterk mag, want de kleur is echt alleen te danken aan dat kleine scheutje Cola. De man achter deze keuze is er een die het liefst vol gas overal in duikt – weinig denken, meer doen.

Keuze drankje MAN MAN

Shotjes

Shotjes in het algemeen staan voor feest. Echter zeggen verschillende soorten shotjes vaak veel jou. Zo is Tequila ongeveer in dezelfde regionen in te delen als de Long Island Ice Tea. Een bestelling van shotjes Tequila betekent veelal het begin van het einde voor alle personen die mee doen aan dit rondje. Absint is nog een overtreffende trap voor de Tequila shotjes. Weinig geld en als doel kruipend naar huis typeert de mannen die achter deze bestellingen zitten.

Zoete, gemixte shotjes: het walhalla van mannen die in de bar een meid proberen te versieren. Vaak gaat de bestelling gepaard met de meest creatieve benaming voor dat meerdelige shotje, omdat deze mannen zo denken indruk te maken. Soms met en soms zonder succes. De typische Jägerbomb bestelling wordt vooral gedaan door studenten die zo snel mogelijk dronken willen worden, maar zo lang mogelijk door willen gaan. Natuurlijk vallen hier ook vaak de mannen onder die deze studententijd op latere leeftijd proberen te herleven.

Keuze drankje MAN MAN

Flessen

Uitzondering daargelaten zijn dit de jongens die in hun witte overhemd en veel te duren kleding in de club staan. Ook lopen ze liever rond met hun veel te dure wodkafles dan dat ze er uiteindelijk uit drinken. Waarschijnlijk is hun Wodkafles het middelpunt van elk social media kanaal beschikbaar. Ze gedragen zich als zelfbenoemde “hele belangrijke mensen” en zijn een ergernis van velen.

Dit laatste is een stereotype dat iedereen herkent. Vandaar dat wij er nog extra diep op in zijn gegaan door jullie te vertellen waarom je nooit een fles moet kopen in de club.