Je favoriete oom kwam weer langs

Je oom moest door de nog ontbrekende kinderen meerdere rollen vervullen. Enerzijds de helpende “ouder” met leuke verhalen die diende als voorbeeld. Anderzijds het gekke neefje met wie je elke keer weer de grootste lol had wanneer jullie de innerlijke, gestoorde en blije gek in je naar boven liet komen. Hij diende bijna als grote broer. Echter zag je deze “grote broer” een stuk minder en waren de keren dat jullie elkaar zagen dus extra leuk.

Familie verjaardagen MAN MAN

Alles kon en mocht

Net als wanneer je bij je opa en oma op bezoek ging, was alles en iedereen tijdens een verjaardag een stuk coulanter. Je deed alles wat eigenlijk niet mocht. Er is een grote kans dat deze verjaardagen de oorzaak zijn van jouw kattenkwaad op latere leeftijd. Stiekem gefluister over welke grap jullie nu weer gingen uithalen en de grootste lol wanneer deze tot een succesvol einde gebracht werd. Al voordat iedereen er was, keek je uit naar wie deze keer weer het ongelukkige slachtoffer zou zijn. Nog niet te spreken over eten en drinken. Een hoeveelheid snoep en chips die er normaal in een hele maand doorheen ging en onbeperkt frisdrank waren de normaalste zaak van de wereld.

De hele familie is bij elkaar

Een grote familie is vaak super leuk. Het is super gezellig met alle neefjes, nichtjes, ooms en tantes. Deze gezelligheid van een volledig complete familie is echter niet per se veelvoorkomend. Er is bijna altijd wel iemand die niet kan en dan mist er toch iets. Des te leuker is het wanneer er dan wel die ene keer is dat echt iedereen er bij kan zijn. Zo nu en dan wordt het ouderlijk huis ingeruild voor een leuk uitje met de gehele familie. Garantie voor veel leuke momenten en een super gezellige sfeer.

Familie verjaardagen MAN MAN

Alle geweldige cadeautje’s

Een handdruk met een verstopt briefje van 10 van je oom, het grootste cadeau beschikbaar bij de Intertoys van je opa en oma, en het cadeau waar je al zo lang naar verlangde van je ouders. Dit herkenbare punt was er wellicht “maar” één keer per jaar, het was wel het moment waar de meeste van ons het meest naar uitkeken. Je eigen verjaardag natuurlijk. Alhoewel de kinderfeestjes toen misschien nog net iets leuker waren.

Ook in deze tijd zijn er veel herkenbare momenten omtrent familie. Onderdeel van een ‘familie-app’? Dan zul je dit vast herkennen.