Kerstcadeau voor je vriendin

Het blijft een uitdaging: het vinden van het perfecte kerstcadeau. Wellicht heb jij niet zoveel wensen, maar is het andersom minder gemakkelijk. Want wat koop jij voor je vriendin? Je wil dat het cadeau bij haar past en ze het kan waarderen. Daarom wil je niet iets kopen wat te saai is, maar ook niet iets wat een te groot risico is. Dit zijn tien suggesties waarmee je altijd wel goed zit.

 

1. Een cocktail set

Wat is er nou beter dan op een avond zelf cocktails te maken? Om de lekkerste cocktails voor te bereiden, heb je natuurlijk ook een goede cocktail set nodig. Doordat deze luxe cocktail set van hoogwaardig roestvrij staal is gemaakt en met precisie is ontworpen zal deze volledig lekbestendig zijn, geen geknoei dus! Ook hoef je jezelf geen zorgen te maken over slijtage en elk onderdeel kan gewoon lekker in de vaatwasser.

cocktail set

2. Clutch, make-up tas of portemonnee

Die eeuwige tassen van de dames… Grote kans dat jouw vriendin tenminste één tas heeft die zij overal mee naar toe sleept en waar ze eindeloos veel prullaria in weet te stoppen (en in kwijt weet te raken). Ga daarom niet voor een grote tas, maar kies een kleiner modelletje.

Voor de heren die niet weten wat een clutch is: dit is een klein langwerpig tasje dat je makkelijk in de hand houdt. Vrouwen dragen dit bijvoorbeeld wanneer ze naar een nette aangelegenheid gaan, zoals een restaurant, feest of bruiloft. Een portemonnee of make-up tasje kunnen ook van pas komen. Zeker van de laatstgenoemde kan jouw vriendin altijd wel ééntje extra gebruiken.

3. Cosmeticaproducten

Koop vooral geen make-up voor je vriendin. Zij heeft waarschijnlijk haar eigen kleuren, merken en modellen die zij fijn vindt en de kans dat je deze precies raadt is klein.

Je kan wel kiezen voor “veiligere” oplossingen. Bijvoorbeeld een gezichtscrème, een borstel, een nieuwe föhn of een gehele gift-set. Een voorbeeld hiervan is de Foreo Picture Perfect Set. Hierin bevindt zich een elektronisch gezichtsmasker apparaat én een gezichtsborstel.

kerstcadeau voor vriendin

4. Lingerie

Het geven van een jurk, trui of schoenen is leuk, maar ook risicovol. Het is begrijpelijk als jij dit risico niet wilt lopen. Het fijne aan een nieuw setje lingerie is dat jij de enige bent die deze zal zien. In dit geval is het dus net zo belangrijk wat jij er van vindt als zij.

5. Boek

Check in de boekenwinkel welke boeken er in de Top 10 staan, koop een tijdschriftenpakket of informeer subtiel naar haar lievelingsauteur. Zo kan zij zich lekker terugtrekken op de bank om te lezen en kan jij ongestoord gamen. Een win-win-situatie dus.

boek

6. Luchtje

Een luchtje geven is een tijdloos kerstcadeau waarmee jij altijd goed zit. Waarschijnlijk heeft jouw vriendin één luchtje of één merk die zij lekker vindt en vaak gebruikt. Maak hier gebruik van, door dit luchtje aan te schaffen of het te kopen als onderdeel van een geschenkpakket.

7. Muts, handschoenen en sjaal

Het wordt kouder en kouder. Januari is de maand waarin de sfeervolle feestdagen achter de rug zijn, maar de kou helaas blijft. Neem voorzorgsmaatregelen door haar handschoenen, een muts en/of een sjaal te geven. Sommige merken hebben deze drie gecombineerd in een luxe geschenkverpakking, speciaal voor de feestdagen. Hiermee wordt dit kerstcadeau al helemaal een aantrekkelijk idee.

kerstcadeau

8. Lekkere hapjes en drankjes

December… dé maand waarin we genieten van pepernoten, kerstkransjes en oliebollen. Dat gezonde eten en sporten doen we wel weer in het nieuwe jaar. Geef haar een doos bonbons of een flesje champagne als kerstcadeautje. Stel je eigen kerstcadeau samen met lekkere nootjes, kaasjes en een flesje rode wijn er bij. Zolang je de moeite erin stopt, zal het zeker gewaardeerd worden.

9. Activiteit

Het geven van een ervaring kan natuurlijk ook! Zo heb jij er ook iets aan en bouwen jullie herinneringen op die jullie waarschijnlijk nog lang met je mee zullen dragen. Een lunch of diner bij jullie restaurant, bioscoopkaartjes of tickets voor een rondvaart. Struin af wat er in jullie woonplaats te doen is of check de tips voor een weekend weg rondom kerst. Genoeg keuze voor een onvergetelijk moment samen.

kerstcadeau

10. Iets knus

Grote kans dat jouw vriendin van gezelligheid en warmte houdt. Draag bij aan deze sfeer door kaarsen te kopen, lampjes of een warme, zachte fleece-deken. Zo kan zij heerlijk wegkruipen met een boek en een lekker glas wijn.