Volgens Forbes zijn dit (bruto) de best verdienende artiesten van 2019.

20. Jimmy Buffett – $50 miljoen miljoen

Een van de oudste artiesten op deze lijst kan dus ook nog 50 miljoen dollar in een jaar verdienen. Hij is weer aan het touren en verdient flink geld met de kaartverkoop. Fans van jong en oud weet hij nog naar zijn shows te halen en dat is te zien op zijn bankrekening.

19.  Eminem – $50 miljoen miljoen

Een gedeelde negentiende plaats voor de mannen van verschillende generaties. De rapper die ondertussen alweer 47 jaar oud is heeft ook 50 miljoen dollar binnengehaald in 2019.

18. Bruno Mars – $51 miljoen

Deze super-muzikale performer heeft ook weer een tour op het programma staan waarvan de kaartverkoop als een trein loopt. Hij gaat in 2020 vooral optreden in Las Vegas en hij plukt nog steeds de vruchten van zijn laatste album 24K Magic.

17. Billy Joel – $52 miljoen

De 70-jarige Billy Joel valt nog steeds onder de best verdienende artiesten door in 2019 maar liefst 52 miljoen dollar binnen te krijgen. Ondanks zijn leeftijd is de zanger van Piano Man nog veel aan het touren wat goed geld oplevert.

16. BTS – $57 miljoen

Een redelijke nieuwkomer onder de grootverdieners in de muziek. BTS is een Zuid-Koreaanse muziekgroep bestaande uit 3 rappers en 4 zangers. Dit bedrag moeten ze dus wel delen, maar wereldwijd zijn ze razend populair en verkopen ze elk concert uit.

15. P!nk – $57 miljoen

Ondertussen alweer 40 jaar, maar de Amerikaanse zangeres. Met een eerste album in het jaar 2000 loopt ze al bijna 20 jaar flink binnen en 2019 was dan ook geen uitzondering.

14. Katy Perry – $57,5 miljoen

Haar laatste album Witness dateert uit 2017, maar met de single 365 in 2019 samen met Zedd en optredens en alleen al beroemd zijn verdient de 35-jarige voorlopig nog wel vele miljoenen.

13. Justin Timberlake – $57,5 miljoen

De Man of the Woods – Tour van Justin Timberlake duurde tot april 2019 en in totaal zijn er 1,75 miljoen tickets verkocht ter waarde van 226,3 miljoen dollar. Zo kom je tussen de best verdienende artiesten.

12. Travis Scott – $58 miljoen

De jongste solo-artiest van deze lijst heeft slechts twee albums uitgebracht waarvan de laatste in 2018 was. Hij is pas 28, maar hoeft na dit ene jaar alleen al nooit meer te werken.

11. Rihanna – $62 miljoen

Ze is al jaren wereldberoemd en brak in 2005 al door. Toch is ze pas 31 en verdient ze sinds tijden bakken met geld, mede dankzij 30 miljoen verkochte albums en 120 miljoen singles.

10. Metallica – $68,5 miljoen

De enige band op deze lijst waarvan de leden zelf instrumenten bespelen is Metallica. Al sinds de jaren ’80 zijn ze niet weg te denken uit de rockwereld en ze blijven ongekend populair. Het resultaat is dan ook 68,5 miljoen dollar opbrengsten in 2019.

9. Diddy – $70 miljoen

Sean Combs, Puff Daddy of Diddy, allemaal dezelfde man en rapper. Een van de drijvende krachten achter de hiphop is eigenaar van platenmaatschappij Bad Boy Records. Hij geeft af en toe ook nog optredens waardoor hij aan die 70 miljoen dollar komt en bij de best verdienende artiesten hoort.

8. Drake – $75 miljoen

Met hits als Work, Hotline Bling en God’s Plan is Drake al jaren wereldberoemd als rapper, artiest en acteur. Ook dit jaar loopt hij goed binnen met 75 miljoen dollar.

7. Beyoncé – $81 miljoen

Wat kan deze vrouw niet? Zingen dansen, acteren, ontwerpen, op elke mogelijke manier blinkt deze vrouw uit en dat is te zien in haar inkomsten. Toevallig genoeg verdient ze net zoveel als haar man.

6. Jay Z – $81 miljoen

Zijn nettovermogen van 1 miljard dollar komt niet uit de lucht gevlogen. Een van de succesvolste hiphopartiesten is ook ondernemer en zoals je ziet loopt dat goed.

5. Elton John – $84 miljoen

Deze 72-jarige zanger geeft nog een hoeveelheid concerten alsof hij 30 is en dat is ook te zien aan zijn positie op de lijst van best verdienende artiesten.

4. The Eagles – $100 miljoen

Ze hebben dit jaar nog twee keer de Ziggo Dome uitverkocht en blijven maar concerten geven. Over een paar jaar bestaan ze al 50 jaar en de kassa blijft rinkelen voor deze mannen.

3. Ed Sheeran – $110 miljoen

Muziekmachine Ed Sheeran is een van de weinigen tussen de best verdienende artiesten die pas dit decennium zijn doorgebroken. Hij produceert albums aan de lopende band en de ene is nog populairder dan de andere. Elk concert van hem is uitverkocht en daar komt dit mega-bedrag ook vandaan.

2. Kanye West – $150 miljoen

Kanye West verdient niet eens het meeste van zijn geld met zijn muziek. De echtgenoot van Kim Kardashian is met zoveel projecten bezig dat het geld van alle kanten binnenkomt.

1. Taylor Swift – $185 miljoen

De 30-jarige zangeres van hits als Shake it off en Blank Space heeft de ene na de andere tour en dat blijkt maar weer de beste manier te zijn om geld te verdienen als artiest. Ze heeft het goed voor elkaar met een inkomen van 185 miljoen dollar in één jaar en is de best verdienende artiest van 2019.