Een weekend weg rondom kerst

Kerst. De tijd van het jaar waarin niet alleen lekker eten en cadeaus, maar voornamelijk je dierbaren centraal staan. Reden dus om van deze tijd iets extra speciaals te maken. Wij selecteerden een paar leuke ideeën voor een weekend weg rondom kerst.

1. Kerstmarkten

Er is weinig zo sfeervol als een kerstmarkt. Struin langs kramen vol kerstartikelen, drink een glas glühwein of warme chocolademelk en geniet van (live) kerstmuziek. Zeker in goed gezelschap als een partner of een vriendengroep leent een kerstmarkt zich om uren plezier te hebben. In Amsterdam en Den Haag bevinden zich grote kerstmarkten en in Leiden zelfs één op het water. Je kan ook een Duitse variant bezoeken: denk aan Hamburg of Düsseldorf. Hier worden de markten doorgaans nog groter aangepakt én kan je genieten van plaatselijke lekkernijen als gebakken appels en gepofte kastanjes.

weekend weg rondom kerst

2. Weekend weg in eigen land

Niets zo fijn als je tijdens een weekend weg rondom de kerst. Weg uit de grote stad en jezelf laten omgeven door de natuur. Er zijn genoeg plekken waar jij heerlijk kan genieten van de winterse sferen en volledig tot rust kan komen Hiervoor hoef je echter helemaal niet ons land te verlaten, integendeel. Hotel Mooirivier, gelegen in Vechtdal, is hier de ultieme bestemming voor.

hotel mooirivier

Hier vind je 1300 kilometers aan wandelroutes en lijkt het dagelijkse leven even on hold te staan, perfect om je hoofd leeg te maken. Met een uitzicht op de Vecht kom jij tot alle rust en kan jij intiem genieten van de kerstdagen met jouw dierbare. Natuurlijk komt er veel meer bij kijken dan alleen de prachtige omgeving. Er is veel aandacht besteed aan de keuken van het hotel, en met groot succes. Het resultaat is een indrukwekkend wildmenu bij het hotelrestaurant Aan de Oever, waarbij er gebruik is gemaakt van lokale ingrediënten. Denk aan ravioli van paddenstoelen en hertenrug met pastinaak en rode wijn jus. Het ultieme culinaire wildseizoen zal je hier ongetwijfeld beleven.

 

wild diner mooirivier

Gedurende de wintermaanden (tot en met 15 januari 2020) biedt Hotel Mooirivier het Into the Wild arrangement. Een speciaal arrangement die ervoor zorgt dat jij ultiem kan relaxen, bestaande uit één overnachting in een Deluxe kamer. Deze ruime, moderne kamer beschikt over een comfortabel Kingsize bed waar jij heerlijk kan uitslapen tijdens de koude dagen, luxe badkamer met een ligbad en separate douche en een prachtig uitzicht. Verder zit daar een 4-gangendiner, uitgebreid ontbijtbuffet én een kaasplankje met wijn voor bij de haard bij inbegrepen. Al met al: winter in optima forma.

Mooirivier Superior Deluxe kamer met vechtview

3. Schaatsen

Er zijn weinig dingen die zo thuishoren in de decembermaand als schaatsbanen. Met wéér een jaar zonder Elfstedentocht, moeten we onze kunsten op het ijs toch op een andere manier showen. Voor een paar euro huur je meestal al schaatsen bij de plaatselijke indoor of outdoor schaatsbaan, al kan je er ook voor kiezen om je oude noren uit de kast te trekken. In de maand waar we waarschijnlijk vaker aan tafel schuiven voor uitgebreide (ongezonde) diners, kan een beetje lichaamsbeweging bovendien geen kwaad. Nu nog hopen dat we ook op natuurijs kunnen gaan schaatsen binnenkort, dat heeft ook zijn charme.

weekend weg rondom kerst

4. Kerstconcert

Mocht jij liever je oren gebruiken dan je voeten, dan is er een leuk alternatief voor die schaatsbaan. Rondom kerst zijn er namelijk genoeg optredens en concerten. Zo kan het voorkomen dat je zangkoren ziet optreden op straat. Ook worden er in kerken, maar ook bijvoorbeeld in het concertgebouw van Amsterdam, grote concerten gegeven. De kerstliedjes zoals jij ze kent, of juist in een nieuw jasje gestoken: zonder die muziek is kerst niet af.

Je kan er ook voor kiezen om lekker thuis te blijven en de kerst in huis te halen. Dit doe je bijvoorbeeld met een winters biertje, gemaakt van kerstbomen.

weekend weg rondom kerst