Het winterse biertje bij uitstek

Nederlanders halen elk jaar zo’n 2.5 miljoen echte kerstbomen in huis. Het grootste gedeelte hiervan gaat na de jaarwisseling op straat, in de versnipperaar of in het vuur. Lowlander was ervan overtuigd dat dit wel anders kon. Chief Botanical Officer, Frederik Kampman: “ De botanicals komen letterlijk uit de natuur, maar vaak zijn de voor ons waardevolle botanicals ook een afval- of reststroom, wat voor de één ‘waste’ is, zit voor Lowlander bomvol ‘taste’.

Na een avondje hardlopen, begin januari 2018, lagen de straten nog aardig bedekt met afgedankte kerstbomen. Hier ontstond het idee om een winters biertje van te brouwen. Lowlander riep alle Nederlanders op om hun kerstboom te doneren, waarmee ze ruim 150 kerstbomen wisten op te halen. Met de hand werden alle naalden geplukt en geconserveerd, waarna ze gebrouwen werden tot een frisse 5% Winter IPA.

Om jullie een beeld te geven van dit winterse biertje van Lowlander, check dan even dit filmpje:

De aroma’s laten je denken aan een frisse, winterse wandeling. De Winter IPA is erg verrassend en behoorlijk fris voor korte, donkere dagen. Je hoeft niet lang te wachten of te zoeken, want je vindt het biertje van Lowlander in de horeca en bij de Albert Heijn.

Draag je naaldje bij

Dat met kerstbomen een smaakvol biertje is gebrouwen, klinkt natuurlijk erg tof. Toch is de impact enorm door de manier waarop dit biertje is ontstaan. Het recyclen van de kerstbomen is natuurlijk een geweldig idee, maar wat als het kerstbomen afval voorkomen kan worden in plaats van alleen te recyclen?

Samen met Adopteer een Kerstboom (een kweker van eigen bodem die al jaren aan hergebruik van kerstbomen doet) ontstond het idee om een biologisch, duurzaam Lowlander kerstbomenbos te kweken. Voor iedere verkochte Winter IPA doneert Lowlander €0,05 voor de aanplant van een Lowlander kerstbomenbos. Zodra er meer kerstbomen geadopteerd worden, des te minder afval er ontstaat. Zo kunnen meer Nederlanders genieten van ene gezellige, maar vooral ook duurzame kerst. Dus mannen, draag je naaldje bij en probeer de Lowlander Winter IPA.