Kerk in Rotterdam staat te koop op Funda

Ruim 500 m2, daarmee heb je een diversiteit aan gebruiksmogelijkheden. Zo kan je wonen en werken combineren, wonen met meer gezinnen op één locatie of dikke feesten houden.

Het volledig gerestaureerde gebouw is ingericht als woonkerk en de huidige bewoners hebben flink wat aan de kerk laten doen om het comfortabel te maken. Want zeg nou eerlijk, heb jij het ooit niet koud gehad in een kerk? De kerk is door de huidige eigenaren namelijk compleet geïsoleerd en staat nu te koop.

binnenkant van kerk

Alle ramen hebben dubbele beglazing, het dak is vanaf de buitenzijde geïsoleerd, de geïsoleerde begane grond vloer is uitgevoerd in beton en kleine raamopeningen zijn vervangen door glazen puien. In 2010 is er een centrale verwarming geplaatst voor genoeg warmte in de koude maanden en er is vloerverwarming gelegd.

Vanbinnen is de kerk een creatieve mancave

Het bijzondere van deze kerk is dat alle ruimtes met elkaar verbonden zijn. Zo is de woning één groot geheel. Maar wanneer je meer privacy wilt, kan je de ruimtes afsluiten met een glazen schuifdeur. Daarmee kan je elke ruimte een aparte functie geven. De Elim kerk bestaat uit 7 kamers, inclusief het middenschip waar je kan genieten van de houten constructie en de (nog werkende) orgel. Door alle glazen puien komt er vanuit alle kanten licht naar binnen schijnen. Er zijn 2 keukens, 2 badkamers en 3 aparte toiletten in de kerk te vinden.

glazen pui van kerk te koop orgel die nog werkt

Koop je deze kerk, dan krijg je de klok er niet bij

Er zijn 2 torens die je bij de kerk krijgt. In één van die torens hangt een klok, maar niet krijg je niet bij je aankoop. De klok is en blijft namelijk eigendom van de Gemeente Rotterdam. Deze wordt ook onderhouden door de gemeente. Of je daarop zit te wachten en of de klok daadwerkelijk nog luidt, hebben in de Funda advertentie weggelaten.

De kerk is te koop voor iets minder dan een miljoen: €975.000. Er staat wel in de advertentie dat je een bod mag uitbrengen na je bezoek aan de kerk. Check hieronder nog een paar indrukwekkende beelden van de Rotterdamse kerk.

woonkamer van de kerk die te koop staat op funda

kerk mancave

kerk slaapkamer