Maak kennis met de knappe atlete Amelie Iuel

Amalie Iuel heeft op verschillende plekken in de wereld gewoond door het werk van haar vader. Namibië, Pakistan, Verenigde Arabische Emiraten en Thailand zijn verschillende plekken waar ze haar jeugd heeft doorgebracht. Het hordelopen had ze nooit echt tot haar volle potentie gedaan, maar in Thailand werd ze gespot door een trainer.

Ze ging na de middelbare school naar Amerika om daar te studeren en haar sportcarrière te vervolgen. De destijds 19-jarige Deens-Noorse atlete vertegenwoordigde Noorwegen in 2015 op het Wereldkampioenschap Atletiek. Dit leverde geen prijs op helaas, maar in 2019 vertegenwoordigde ze Noorwegen in Napels op de 2019 Summer Universiade. Hier won zij op 25-jarige leeftijd een bronzen medaille. Wat een prestatie en doorzettingsvermogen. Wij zijn onder de indruk.

View this post on Instagram

2 days till #impossiblegames at Bislett 🥳

A post shared by Amalie Iuel (@amalieiuel) on

In iedere zin een droomvrouw

Op de Instagram van de knappe atlete is te zien dat ze niet alleen maar van atletiek houdt. Quad rijden, kanoën en skiën zijn ook erg geliefd bij de lieftallige hordeloopster. Ze is ook niet bang voor scherpe dingen, want op haar Instagram is te zien dat ze een bijl in de roos gooit met bijl gooien. Geen grapjes maken met deze dame, want ze gooit zonder moeite in de bullseye. Wij houden wel van stoere vrouwen.

View this post on Instagram

Bullseye 🎯

A post shared by Amalie Iuel (@amalieiuel) on

Door al dat verhuizen toen ze klein was, mag je wel zeggen dat ze een avonturier is. Maar ze komt zelf uit één van de mooiste landen ooit. Noorwegen. Dit prachtige land heeft zó veel plekken waar je van een foto zonder enige filter een wallpaper van kan maken. Schitterend.

View this post on Instagram

A real cliff hanger 🤪 #Tbt

A post shared by Amalie Iuel (@amalieiuel) on

De prachtige lach van Amalie Iuel

Amalie Iuel is een topsportster en dat is ook te zien aan haar lichaam. Deze Deens-Noorse atlete is ongelofelijk sportief en ziet er ook prachtig uit. Maar het allermooiste vinden wij haar lach. Daar droom je toch van weg?