Moeder van Kelly Piquet ‘missing link’ met Nederland?

De moeder van Kelly Piquet is Sylvia Tamsma-Piquet. In haar jonge jaren werkte zij ook als model. De link tussen Kelly en Max Verstappen is daarmee een stuk logischer. Beiden hebben een racende vader, evenals een Nederlandse ouder. In het geval van Max is zijn vader de Nederlandse wederhelft, terwijl dat bij Kelly dus moeder Sylvia is.

Beiden traden min of meer in de voetsporen van een ouder. Kelly werkte (en werkt) geregeld als model. En het mooie ook wel: net als moeder Sylvia, pakte Kelly een wereldkampioen in uit de Formule 1.

Moeder deelt trots de gelijkenis met dochter Kelly

Terug naar Sylvia Tamsma-Piquet. Ze geeft een open kijk op Instagram van haar leven als moeder van Kelly Piquet. Sylvia deelde ook eens dit kiekje, waarbij moeder en dochter als bijna als twee druppels water op elkaar lijken. Sylvia deelt daarnaast vooral foto’s met haar twee knappe dochters. 

moeder kelly piquet vriendin max verstappen

Evenals zoonlief: Nelson Piquet Jr. De voormalig F1-coureur lijkt juist weer sprekend op zijn vader, drievoudig wereldkampioen Nelson Piquet.

Zo vader, zo zoon… soort van dan

In dat opzicht is Junior niet geslaagd om de hoge lat van paps te evenaren. Wel werd Nelson Piquet Jr. de eerste kampioen van de Formule E in het seizoen van 2014-2015. Hij zal vooral bekend zijn van de controversiële ‘crashgate’. In 2008, tijdens de GP van Singapore, kreeg hij van teambaas Flavio Briatore (Renault) de opdracht om zijn auto opzettelijk te crashen, zodat zijn teamgenoot Fernando Alonso kon winnen. 

Het was één van de grootste schandalen in uit de moderne Formule 1. Achteraf won Piquet Jr. de rechtszaak van Renault overigens, maar de reputatieschade was ongetwijfeld al aangericht – ook al streek hij een flinke schadevergoeding op.

Kelly timmert overigens prima aan de weg financieel, dit is hoeveel vermogen Kelly Piquet heeft.