Wonen in een kasteel in Nederland

Het wonen in een gigantisch kasteel overstijgt niet alleen een denkbeeld van bijna koninklijke allure, maar straalt natuurlijk ook een levensstijl van erfgoed en elegantie uit. Naast ontzettend veel ruimte binnenshuis komen kastelen vaak ook met een betoverende omgeving. Denk aan uitgestrekte landgoederen, omgeven door weelderige tuinen en majestueuze landschappen. En nu, in het midden van onze moderne wereld, is er de buitengewone kans om deze magische ervaring werkelijkheid te laten worden.

Een reusachtig kasteel staat namelijk te koop op Funda, klaar om een nieuwe eigenaar te verwelkomen en hen de mogelijkheid te bieden om een nieuw hoofdstuk toe te voegen aan de uitgebreide geschiedenis van dit betoverende landgoed. Word jij de nieuwe eigenaar?

reusachtig kasteel Funda

Kasteel Schaloen in Schin op Geul

Wij willen je graag kennis laten maken met Kasteel Schaloen, gelegen in het schilderachtige Oud Valkenburg (Schin op Geul). Het kasteel rust op een uitgestrekt eiland, dat toegankelijk is via zowel de hoofdbrug als de tussenbrug en is bereikbaar via een prachtige oprijlaan, omringd door prachtige lindebomen. Kasteel Schaloen heeft een totale oppervlakte van ongeveer 22.225 m2 en heeft nog twee nabijgelegen kastelen: kasteel Oost en kasteel Genhoes.

Langs de achterkant van het kasteel stroomt de Geul, het snelste riviertje van Nederland. Zoals veel bijzondere gebouwen heeft dit kasteel ook een hele rijke geschiedenis. Oorsponkelijk opgetrokken als een verdedigingsburcht rond het jaar 1200, vertoont het nog steeds overblijfselen van deze historische vesting. Sinds die tijd is het kasteel eenmaal in 1656 herbouwd waarbij er een uitbreiding heeft plaatsgevonden. De huidige eigenaren kochten het kasteel in 1985 en zijn verder gegaan met restauraties hier en daar. Leuk om te weten: Kasteel Schaloen is erkend als een rijksmonument en provinciaal monument vanwege zijn uitzonderlijke historische en architecturale waarde. Kasteel Schaloen heeft ook nog een zogeheten NSW-status, waardoor je aantrekkelijke fiscale voordelen hebt.

reusachtig kasteel Funda

Wat vertelt de Funda-advertentie?

Geschiedenis terzijdewat heeft dit reusachtige Kasteel Schaloen dan precies te bieden? In totaal heeft het kasteel zelf drie verdiepingen met prachtige gewelven. Onder de gewelven vinden we een receptie en ontvangsthal, de lounge, de torenkamer, de keuken, het eetgewelf en de bedrijfskeuken. Op de begane grond bevinden zich de centrale hal, die toegang biedt tot de ridderzaal, de torenkamer, de bibliotheek, de ontvangstkamer en de kerkzaal. Op de eerste verdieping zijn diverse slaapkamers en badkamers, inclusief een bruidsuite. De tweede verdieping, die vroeger de personeelsverdieping was, is afgezien van de traphal nog niet gerestaureerd. De derde verdieping heeft een uitzonderlijk mooi dakgebint en dakbeschot van eikenhout.

Op het landgoed bevinden zich naast het kasteel ook nog diverse gerestaureerde bijgebouwen, die momenteel in gebruik zijn als vakantiewoningen, horecagelegenheden, feestlocaties en garages. Ben je benieuwd naar de verschillende bijgebouwen? Check dan de omschrijving van deze gebouwen op de website van Funda.

reusachtig kasteel funda

Maar dan heerst natuurlijk nog de vraag hoe diep je zakken moeten zijn om in dit reusachtige kasteel van Funda te kunnen wonen. Op dit moment staat het te koop voor een gigantisch bedrag van €6.645.000,- euro. Dit is ontzettend veel geld maar je krijgt er natuurlijk ook erg veel voor terug. Wil je nog meer zien? Check dan deze foto’s nog even:

slaapkamer eethal hal

Lees ook: Eigenaar van deze Funda-woning in Maastricht had duidelijk geen zin om het op te ruimen.