Waar gaat Kastanjemanden over?

Het Deense misdaaddrama Kastanjemanden (ook bekend als The Chestnut Man) is met recht een thriller te noemen. De serie speelt zich af net buiten Kopenhagen, waar de politie een afschuwelijke ontdekking doet: er wordt een vermoorde vrouw met een afgehakte hand gevonden, waarbij men ook een van kastanjes gemaakt poppetje aantreft. De ambitieuze detective Naia Thulin (Danica Curcic) onderzoekt de zaak samen met haar partner Mark Hess (Mikkel Boe Følsgaard). En het zal geen misdaadserie zijn, als de vondst van het poppetje tot iets zou leiden. Het tweetal stuit via het poppetje dan ook op een connectie met de eerdere verdwijning van de dochter van een politica.

Continue spanning bij Kastanjemanden

The Chestnut Man weet de kijker voortdurend op het puntje van hun stoel te houden met zijn onvoorspelbare plotwendingen, gelaagde personages en beklemmende sfeer.  De serie zal vooral aanspreken bij fans van Scandinavische crime drama’s zoals The Killing en The Bridge, maar heeft ook genoeg potentieel om nieuw publiek aan te trekken door zijn originele concept en boeiende uitvoering. Met zijn mix van spanning, mysterie en psychologische diepgang, is The Chestnut Man een must-watch voor liefhebbers van het crime genre.

Reacties op de Deense misdaadserie

Op Netflix kan jij nu alle zes de afleveringen van Kastanjemanden zien. Hoe denken de kenners erover? IMDb geeft Kastanjemanden een meer dan prima cijfer, namelijk een 7,7 van de 10 sterren. Ook de website MovieMeter is tevreden over deze serie en beoordeelt het met 3,73 / 5 sterren. Bekijk hieronder nog wat reacties van de kijkers, die het over het algemeen eens zijn over wat voor soort serie het is.