Er bestaat een dunne lijn tussen aardig en lief zijn

In de wereld van dating is er een subtiele grens tussen vriendelijk zijn en te lief zijn voor iemand. Hoewel zorgzaamheid en genegenheid vaak heel positief zijn, kan overmatige aandacht en zachtaardigheid van een potentiële partner een afknapper zijn. Het is daarom ook belangrijk om een gebalanceerde benadering te vinden die de juiste dosis hoffelijkheid geeft, zonder de onafhankelijkheid van de ander in het gedrang te brengen. Het navigeren van deze subtiliteiten kan een belangrijke factor zijn voor een succesvolle en gezonde relatie. Vrouwen geven soms aan een man té lief te vinden. Maar wat is dat dan precies volgens hen?

 

Wat bedoelen vrouwen met “je bent te lief”?

Wat bedoelen vrouwen nou echt als ze zeggen een man té lief te vinden? In het begin of midden van het daten gebeurt het soms dat vrouwen zeggen dat je te lief bent. Achter deze opmerking schuilt vaak de gedachte dat je te vrouwelijk overkomt. Hoewel mannen ook lief en aardig kunnen zijn, zoeken veel vrouwen een partner die vertrouwen, bescherming en veiligheid biedt. Het label ‘te lief’ past niet goed in dat beeld en daardoor vinden vrouwen het soms een afknapper. Houd wel in je achterhoofd dat niet elke vrouw dit vindt en naar deze aspecten zoekt in een man.

kan je te lief zijn als man voor een vrouw

Eindelijk antwoord: kun je als man te lief zijn?

Helaas vinden vrouwen dus toch dat een man echt té lief kan zijn. Wat kan helpen is bijvoorbeeld wat meer ‘mannelijke eigenschappen’ te laten zien. Wees hier aan de andere kant dan wel weer voorzichtig mee: je moet jezelf natuurlijk niet te veel te veranderen voor een vrouw. Het is belangrijk om authentiek en gewoon jezelf te blijven. Heb je al vaak gehoord dat je té lief bent en ben je toch benieuwd wat je hier dan mee kunt doen? Aan de hand van deze vijf tips kun je het té lief zijn terugdringen.

Lees ook: Dit vinden vrouwen 10 grote afknappers bij mannen.