Kun je stijlvol kaal worden?

Het simpele en korte antwoord hierop: ja, dat kan. Als je Dwayne ”The Rock” Johnson op tv voorbij ziet komen staat de man altijd direct in de spotlights – of eigenlijk vormt hij zijn eigen spotlight. Behalve zijn gigantische lijf valt zijn kale, glimmende hoofd altijd meteen op. Hoewel Johnson in andere carrières ook gewoon haar heeft gehad is het moeilijk om de man zonder zijn kale schedel voor te stellen. Dan weet je dat hij het goed heeft gedaan. The Rock heeft er overigens ook zelf voor gekozen om zijn hoofd te scheren. Niet omdat hij kaal werd maar omdat hij zijn haar niet mooi vond. Ook voor mannen die wel kaal worden komt er een punt waarop het beter is om alles er af te halen. Met deze tips zorg je ervoor dat jij de kale look stijlvol rockt:

kaal worden MAN MAN

Kijk naar je hoofd

Bij elke haarstijl is het belangrijk om rekening te houden met je gezichtsvorm. Maar bij kaal worden moet je hier nog wat verder in gaan. De hoofdvorm is namelijk heel erg belangrijk. Je kunt je haar niet meer gebruiken om bepaalde vormen te creëren, je moet het doen met de vorm die je hoofd heeft. Een barbier kan je hier heel goed mee helpen, maar je kunt het ook thuis doen. Door met je vingers over je hoofd te gaan en de vormen te volgen kun je inschatten hoe het eruit zal zien zonder haar. Bovendien kun je dan effectiever je haar scheren.

Zorg voor een goede voorbereiding

Dit geldt natuurlijk voor je hoofdhuid, maar ook mentaal. De eerste keer dat je helemaal kaal gaat kan namelijk nogal schokkend zijn. Een barbier vragen om het te doen kan de angst en eerste schok wat verminderen. Ook kunnen ze je meteen laten zien hoe je het thuis kunt doen. In principe is het proces simpel. Eerst zal je het haar zo kort als mogelijk moeten scheren met een scheer- of trimapparaat. Vervolgens zal de rest gebeuren met een mesje. Vaak wordt een toner gebruikt om het bloed naar het oppervlak te brengen en de poriën te dichten. Daarna gebruiken ze een hete handdoek en vervolgens smeren ze er wat olie op. Als je het een keer bij de barbier laat doen zul je het daarna prima thuis kunnen onderhouden.

Gebruik het juiste materiaal

Ga voor de juiste mesjes of een geschikt scheerapparaat en kies verder ook voor de goede bijbehorende producten. Dus een goede scheerschuim, een goede toner om je voor te bereiden en wat verzorgingsproducten om je geschoren huid te verzorgen. Het juiste materiaal maakt al heel veel verschil, dan kan er eigenlijk niet veel misgaan.

kaal worden MAN MAN

Verzorg je huid

De grootste uitdaging bij het scheren van je hoofd is dat je moet zorgen dat de huid er goed uitziet. De kans is groot dat dit deel van je hoofdhuid nog nooit zon heeft gezien, en dus moet je goed opletten wanneer je hiermee in de zon gaat. Daarnaast moet je de huid goed verzorgen zodat het er gezond en glanzend uitziet. Er zijn producten die speciaal voor je hoofd zijn, maar ook andere verzorgingscrèmes die uitdroging tegengaan zijn goed. Daarnaast moet je nog letten op ingroeiende haren, ook hier zijn eventueel speciale producten voor.

Voor als je een baard hebt; let op de overgang

Veel mannen die kaal worden laten hun baard staan, of hadden deze misschien al. Dat kan heel mooi zijn, mits het haar van de baard goed overloopt in je kale look. Het beste is dan een omgekeerde fade, waarbij je werkt vanaf de hoofdhuid naar je baard. Dit is wellicht wat moeilijk de eerste keer, dan kun je het beste een barbier bezoeken. Hierna zul je het prima zelf kunnen oplossen.

Ben je kalend maar nog niet toe aan een volledig kaal hoofd? Dan zijn er ook kapsels die hier goed voor geschikt zijn.