De carrière van Jutta Leerdam

Jutta Leerdam is een 24-jarige langebaanschaatsster. In 2016/2017 won Jutta de wereldtitel allround bij het wereldkampioenschap voor junioren op de ijsbaan van Helsinki. Begin november 2018 plaatste Leerdam zich op de 500 en 1000 meter voor de eerste vier wereldbekerwedstrijden. Later in het seizoen won ze het NK Sprint. Bij het WK Afstanden 2020 scherpte ze haar persoonlijke records op de sprintafstanden verder aan, met een nationaal record op de 1000 meter. Ze pakte de wereldtitel. Ook werd ze voor de tweede keer in haar carrière wereldkampioen op de teamsprint. Kortom, deze dame is kei en kei hard aan het beuken op het ijs.

De Nederlandse sportvrouw is populair op Instagram

Jutta is niet alleen een toptalent in schaatsen, maar is ook nog eens een mooie vrouw om naar te kijken. Op haar Instagram heeft ze zo’n vier miljoen volgers en daar plaatst ze vooral foto’s van haar trainingen, vrienden en vakanties. Recent heeft ze weer twee video’s gedeeld waarin ze actief bezig is met haar trainingen. De likes stromen  elkaar binnen en de reacties gaan als een speer.

Onder haar tweede video staat de caption: “The final days before the World Championships start this weekend. 👀❤️‍🔥 The last preperations are happening.💥 I made sure I did all the right things, trained hard, focused 100%, ate healthy, made sure I recovered – thanks to my #partner @bodyandfit_nl 🫶🏽. I’m excited for the weekend. Who do I see in thialf? ❤️‍🔥”

Deze trainingsvideo’s had Jutta Leerdam geplaatst om aan te kondigen dat het wereldkampioenschap op 2 maart van start gaat en dat ze hier hard voor heeft gewerkt. We kunnen wel stellen dat ze er super fit en prachtig uitziet in haar outfits. We zijn dan ook benieuwd of ze dit jaar podiumplekken weet te veroveren. Bekijk hieronder de video’s van de fenomenale schaatster.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jutta Leerdam (@juttaleerdam)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jutta Leerdam (@juttaleerdam)