De loopbaan van Jutta Leerdam gaat in een stroomversnelling

Jutta Leerdam is al jarenlang een sensatie in de Nederlandse schaatswereld. Zo plaatste ze zich voor de Olympische Winterspelen en won ze daar een zilveren plak en dat op slechts 24-jarige leeftijd. Toch is haar sporttalent haar met de paplepel ingegoten. Zo is ze bijvoorbeeld vernoemd naar de Duitse wereldkampioen windsurfen: Jutta Müller. Niet gek dus dat Jutta op jonge leeftijd al sportief was, eerst was dat op het hockeyveld en vanaf haar 11e werd dat schaatsen. Al snel werd ze daarmee succesvol want in het seizoen 2016/2017 won ze de wereldtitel allround tijdens het wereldkampioenschap voor junioren. In 2018 wist ze vervolgens het NK Sprint te winnen. Vervolgens pakte ze goud op haar eerste EK en ook heeft ze al een keer de wereldtitel op de 1.000 meter gewonnen.

In haar privéleven was ze lange tijd samen met collega-schaatser Koen Verweij. Vanwege vreemdgaan van Koen Verweij is deze relatie echter stukgelopen. Voorlopig is Jutta dus weer single en mag je heel stiekem hopen ooit haar prins op het witte paard te worden.

Ook succesvol op Instagram

Naast haar succes in de sport, is Jutta ook een hit op Instagram. De blondine heeft daar inmiddels al meer dan drie miljoen volgers verzameld. Zij genieten daar mee van allerlei sportieve plaatjes en uitdagende selfies en andere pikante foto’s. Ook haar laatste post valt weer in die laatstgenoemde categorie:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jutta Leerdam (@juttaleerdam)