Hoeveel geld geven mensen uit aan een cadeau voor Valentijnsdag?

Het is natuurlijk heel knullig om je partner een simpele sleutelhanger cadeau te geven op de dag van de liefde. Het hoeft niet te uitgebreid, maar het gaat erom dat je benadrukt hoeveel de ander voor je betekent. Een kleinigheidje is zeker wel een optie, maar zorg dan voor een persoonlijke touch en geef er dan bijvoorbeeld een bosje bloemen bij. Eén ding is wel zeker: een kleinigheidje met betekenis scoort veel beter dan een prijzig cadeau. Bovendien zijn de kerstdagen ook pas net achter de rug en vinden mensen het ook weer onzinnig om weer veel geld uit te geven aan een valentijnscadeau.

Gemiddeld geven mensen 60-70 euro uit aan een valentijnscadeau. De groep mensen die het meest uitgeven zijn tussen de 30 en 44 jaar. Hieronder staan de gemiddelde prijzen die mensen uitgeven aan valentijnscadeaus per leeftijdscategorie:

18- tot 29-jarigen geven gemiddeld 62 euro uit
30- tot 44-jarigen geven gemiddeld 82 euro uit
45- tot 60-jarigen geven gemiddeld 65 euro uit
60 jaar en ouder geven gemiddeld 62 euro uit

Wat zijn nou leuke valentijnscadeaus voor haar?

De bekendste valentijnscadeaus zijn vooral bloemen, parfum, uiteten, lingerie of een hotelovernachting. Maar een vrouw vindt het natuurlijk het leukst als het een beetje origineel is en werkelijk uit het hart. Bloemen kunnen natuurlijk wel, maar geef er dan een kaart bij met een leuke tekst samen met een doos chocola. Wat jij op de kaart gaat zetten, is natuurlijk helemaal aan jou. Schrijf vanuit je hart en heb het over de leukste herinneringen samen of over de eerste ontmoeting, en wat je natuurlijk bewondert aan jouw partner.

cadeaus valentijnsdag hoeveel geld gemiddeld budget

Met bloemen is het natuurlijk wel belangrijk om er een romantisch boeket van te maken. Een gouden tip die jij waarschijnlijk zelf wel aan zag komen: doe er rode rozen tussen. Rozen zijn echt de bloemen van de liefde. Hoe je het ook wendt of keert, rode rozen betekenen: “Ik hou van jou”. Elke vrouw kan je hier dolgelukkig mee maken.

Mocht jij nu eindelijk je cadeau voor Valentijnsdag hebben uitgezocht, dan rest de volgende stap: kies een leuke activiteit voor deze dag. Wij helpen je graag een handje met onze Valentijnsdag date ideeën.