In deze maanden worden de meeste kinderen geboren

Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is naar voren gekomen dat van 2016 tot en met 2018 de meeste kinderen werden geboren in de maanden juli en augustus. De minste kinderen werden geboren in de wintermaanden, en dan vooral in februari.

Door even terug te rekenen komen we er dus achter dat de meeste baby’s in oktober en november worden verwekt. Dat heeft onder andere te maken met het feit dat mannen zich meer aangetrokken voelen tot hun partner in de herfst. Maar hoe komt dat nou eigenlijk?

Kinderen worden het vaakst verwekt in de herfstmaanden

Dat ons libido over het algemeen veel hoger is in de herfst heeft alles te maken met de oertijd. Baby’s die toen in de herfst werden verwerkt hadden namelijk een hogere overlevingskans dan baby’s die in de wintermaanden verwerkt werden.

wanneer meeste baby's geboren

Ondanks dat het libido rond in de herfst het hoogste is. Hebben wetenschappers van de Indiana University en het Life Sciences Research Institute hier een ander idee over. Zo kwamen zij erachter dat mensen, waar dan ook ter wereld, de meeste zin hebben om het bed te delen rond de feestdagen.

Op één winterdag vindt de meeste actie in bed plaats

Tot slot blijkt ook uit onderzoek van de Harvard University dat er een dag is waarop de meeste mensen worden geboren. En dat is in het Verenigd Koninkrijk op 16 september. Mede daardoor is 11 december ook uitgeroepen tot de dag waarop ‘de meeste actie in bed plaatsvindt’. Bij ons in Nederland worden de meeste kinderen geboren op 24 september, wat inhoudt dat 24 december dé dag is om met je partner in bed te duiken en te rollebollen.