Trailer laat waargebeurd verhaal zien

De trailer van Just Mercy toont de eerste beelden van Destin Daniel Cretton’s verfilming van Bryan Stevenson’s autobiografische verhaal. Stevenson hielp in de jaren ’80 Afro-Amerikanen die onterecht ter dood waren veroordeeld. Deze omstreden keuze in het destijds erg racistische Alabama leverde hem veel tegenstand op.

In de film wordt de rol van Bryan gespeeld door Michael B. Jordan, die eerder ook al schitterde in Black Panther. Jamie Foxx vertolkt de rol van Walter Macmillian, een ter dood veroordeelde gevangene. Aanvankelijk is Walter wantrouwig tegenover Bryan en lijken zijn acties nutteloos te zijn.

just mercy film michael b jordan

“Nooit te laat voor gerechtigheid”

Bryan geeft echter niet op, mede dankzij de steun van de jonge advocate Eva (gespeeld door Brie Larson). Samen doen zij hun best om zoveel mogelijk verhalen te horen en gevangenen te helpen. Het is immers nooit te laat voor gerechtigheid, zoals Bryan in de trailer zegt.

Niet iedereen is het eens met Bryan’s acties. Het duurt dan ook niet lang in de trailer voordat hij wordt gewaarschuwd om vooral geen andere mensen boos te maken. De trailer vertelt duidelijk dat de spanningen op scherp zijn komen te staan. Om te kunnen zien of en hoe het uiteindelijk uit de hand loopt, is het wachten op de release datum.

just mercy trailer

Release datum van Just Mercy

De actuele problematiek, opgebouwde spanning en perfect geacteerde emoties door de cast komen duidelijk naar voren in de trailer. Het kan misschien te vroeg zijn om te zeggen, maar met bovengenoemde elementen lijkt de film een goeie kanshebber voor een heleboel prijzen.

Wanneer de film uitkomt? Nog even geduld.

Vanaf 16 januari 2020 is de film in de Nederlandse bioscoop te zien.