Voorkeuren hebben voor een toekomstige partner is goed, of niet?

Mensen hebben vaak voorkeuren voor specifieke karaktereigenschappen en gedragingen die ze graag in een partner willen vinden. Het is dan ook helemaal niet verkeerd om bepaalde ‘criteria’ te hebben voor de ideale partner en relatie. Misschien weet je door het verleden goed welke mensen er wel en niet bij je passen, alleen kunnen deze criteria soms buitensporig en onrealistisch worden. Dit gebeurde bij een jongen die een uitgebreide eisenlijst voor zijn toekomstige vriendin opstelde.

Hij plaatste zijn lijstje online en dat had hij – achteraf gezien – beter niet kunnen doen. Het internet heeft niet geschroomd om zijn onrealistische verlanglijstje genadeloos onder de loep te nemen en te bekritiseren. Het is belangrijk om een gezonde balans te vinden tussen persoonlijke voorkeuren en realistische verwachtingen. Het kan verleidelijk zijn om te dromen van de perfecte match, maar het is ook essentieel om open te staan voor de complexiteit van menselijke relaties.

De eisenlijst van de jongen gaat wel heel ver

Een jongen maakte een eisenlijst met strenge criteria voor zijn mogelijke toekomstige vriendin, wat leidde tot hevige kritiek vanwege de onrealistische verwachtingen. Deze jongen plaatste zijn eisenlijst in de Reddit-groep r/ChoosingBeggars, waar mensen situaties met overdreven kritisch gedrag bespreken.

De lijst bestaat uit maar liefst 21 punten met eisen over de lengte, oogkleur en het zelfvertrouwen van zijn toekomstige vriendinnen. Sommige criteria gingen zelfs zo ver dat volgers van de Reddit-groep moesten benadrukken dat er ook biologisch onmogelijke eisen tussen zaten. Dat je een bepaald type hebt of bepaalde dingen wel of niet aantrekkelijk vindt is natuurlijk prima, maar het kan ook snel uit de hand lopen wanneer de lijst buitensporige verzoeken bevat. Deze situatie benadrukt het belang van realistische verwachtingen en een gezond besef van wat redelijk is bij het zoeken naar een partner:

jongen eisenlijst vriendin

Lees ook: Jongedame krijgt van HR-manager kritiek op ‘onthullende kleding’, maar slaat terug met meesterzet