De fooien zijn ook bij Hooters het belangrijkste

Amerika is een vreemd land, zeker als het gaat om het salaris in veel horecazaken. Nu verschilt dat wel per staat, maar in veel gevallen ben je als serveerster afhankelijk van de fooien van klanten. Kortom, je zal je best moeten doen om een acceptabel inkomen te verdienen. Dat geldt ook voor de serveersters bij Hooters. Zijn je klanten niet echt happy, dan ben jij dat ook niet.

 

Het concept van Hooters staat als een huis. Simpel gezegd komt het hier op neer: alles wat de ‘echte’ man leuk vindt. Dat is dus: sport kijken, bier drinken, eten en mooie (jonge) vrouwen. Daarmee is dus al gelijk duidelijk waar je als vrouwelijke sollicitant aan moet voldoen, je moet er voornamelijk ‘goed’ uitzien. Word je als jonge vrouw aangenomen, dan krijg je wel zo’n mooie bedrijfsoutfit: oranje hotpants met bijpassende witte shirt. Dat lijkt toch een succesvol idee te zijn: inmiddels telt de onderneming ruim 400 zaken in heel de wereld.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Hooters (@hooters)

Hoeveel verdienen de schaars geklede serveersters per dag?

De Verenigde Staten staat bekend als het land van de onbegrensde mogelijkheden, maar dat geldt niet voor de serveersters. In de meeste gevallen bestaat er niet zoiets als een vast uurloon en van een minimumloon hebben ze ook nog nooit gehoord. Dat is dus een kwestie van flink onderhandelen zou je denken, maar ook die vlieger gaat niet op. Je loon bestaat namelijk uit de fooien die je krijgt. In veel gevallen wordt de fooi ook automatisch berekend en veel toeristen kijken daar dus vreemd van op.

Zo kan het gebeuren dat een serveerster ‘slechts’ 30 tot 50 dollar per dag verdient. Dat lijkt weinig, maar op een gemiddelde dag kan dat weer oplopen naar 95 tot 125 dollar. Dat lijkt acceptabel, maar met de kosten voor het levensonderhoud is dat ook nog redelijk weinig. Zo vertelt een serveerster van de keten dat ze ooit op een goede dag zo’n 900 dollar wist binnen te harken. Best lekker, maar dat zijn uitzonderingen. Het gebeurt vaker dat ze op drukke dagen zo’n 500 dollar aan fooien wist op te strijken. Voor dat geld moet je dus wel heel de dag vriendelijk en verleidelijk lachen en er super sexy uit zien. Of dat echt een droombaan is laten we maar even in het midden.