Goed nieuws over nieuwe John Wick films

John Wick is één van de leukste actiehelden om naar te kijken. Keanu Reeves is nou eenmaal geniaal in zijn rol en de actiescènes wisselen elkaar in rap tempo op. Tijd dus voor een vierde deel en meteen nóg maar een deel, zullen ze bij Lionsgate gedacht hebben.

Nog voordat het vierde deel te zien is geweest, kondigde de CEO van Lionsgate aan dat er ook hard wordt gewerkt aan John Wick 5 in de franchise. Het vierde en vijfde deel van de serie rondom de schietgrage ex-huurmoordenaar zullen achter elkaar worden opgenomen. Zo kan de cast en crew van de serie gemakkelijker filmen en duren de opnames ook minder lang.

John Wick 5

Releasedatum van de volgende film is helaas uitgesteld

Deel 4 én deel 5 in de John Wick franchise laten nog even op zich wachten. Dat heeft veel te maken met het feit dat premières vaak zijn uitgesteld de afgelopen periode. Ook wat betreft de John Wick films is dit het geval. Deel 4 kunnen we voorlopig verwachten op 30 mei, 2022. Dat betekent dat deel 5 niet voor 2023 te zien zal zijn. Vervelend dus, want oorspronkelijk stonden de opnames nog gepland met het oog op een release in 2021. Dat gaat dus helaas niet meer lukken.

John Wick 4 en John Wick 5

Het feit dat Lionsgate nog vóórdat deel 4 is onthuld al een vijfde deel heeft aangekondigd, is fijn nieuws. Daardoor is namelijk duidelijk geworden dat de producent alle vertrouwen in de John Wick franchise heeft. Het is overigens best een logische zet, want de films doen het nou eenmaal goed. Ze brengen veel inkomsten in het laatje en de IMDb-score van het recentste deel is met een 7.4 ook prima. Laat dat vierde deel dus maar komen!

Wat wel anders wordt aan deel 4 en deel 5 van de franchise, is het feit dat Derek Kolstad er niet meer betrokken bij is. Hij was de originele schrijver van John Wick 1, 2 en 3. Verder is ook al bekend wie de slechterik gaat worden in de volgende film. Marko Zaror zal het opnemen tegen de onverwoestbare Keanu Reeves.

Kan jij geen genoeg krijgen van Keanu Reeves en zijn rol als John Wick? Dan zijn de eerste twee delen op Netflix te kijken. Daar vind je ook de spannende actieserie Altered Carbon.