Van straatarm naar Forbes 500

50 jaar geleden moest John Paul DeJoria leven van een paar dollar per week, een bedrag wat voor deze man nu een lachertje is. Hij zag dakloos zijn als een keuze en besloot zijn leven om te gooien.

Zijn ex-vrouw liet hem en hun 2-jarige zoontje achter, ze leefden een jaar lang vanuit zijn auto. Hij verkocht encyclopedieën aan deuren en ze wisselden plastic flessen van straat om voor wisselgeld. Vervolgens schoot een vriend van hem te hulp, ze mochten verblijven op zijn zolderkamer.

Vanaf toen pakte DeJoria de draad weer écht op en stortte hij zich van de ene baan op de andere, zoals deur-aan-deurverkoper. Een baan waarbij hij leerde omgaan met afwijzing. Volgens de beste man hemzelf was dat een van de belangrijkste lessen die hij leerde. Hij begon met een vriend van hem, die kapper was met het verkopen van zelfgemaakte haarproducten.

Het startkapitaal was 700 euro. Ze gingen alle kappers langs en het balletje begon te rollen. De zaken gingen goed en hij leek zijn verkooppraatje steeds beter onder controle te hebben. Check hier zijn superieure sales pitch:

 

Later overleed zijn businesspartner waardoor DeJoria er alleen voor stond, maar dat heeft hem niet gestopt. Hij heeft ondertussen ook een eigen tequila bedrijf, Patrón Spirits, wat voor velen geen onbekend merk zal zijn.

Het vermogen van John Paul DeJoria

DeJoria is nu 76 jaar oud en zijn merk heeft een jaarlijkse omzet van ongeveer één miljard. Hij heeft een huis van 50 miljoen en zijn vermogen wordt geschat op 2,2 miljard. Dat zou hem de 319e rijkste man ter wereld maken. Dat is even slikken. Ook heeft hij een vrouw die een echte businesswoman is en ernaast actrice en model.

dakloos naar miljardair
Instagram eloisedejoria

Zijn geheime tip? Word niet gedreven door geld, doe iets om anderen te helpen want pas dan heb je echt succes. We salute him.

Lees ook over de jongste selfmade miljardair ter wereld.