Aangezien het zomer wordt en Nederland (eindelijk) warmer begint te worden, mag er gevarieerd worden met de pasvorm en wassing. Wissel die slim fit jeans eens af met bijvoorbeeld een tapered of relaxed fit. Laat die 14oz Japanse dry denim ook even voor wat het is, het is immers zomer.

Skinny jeans

De skinny is de perfecte fit om de pijpen op te stropen. Doordat de jeans nauwsluitender zit heeft het wel minder ruimte dan bij een andere fit maar dit wordt veelal opgelost door de hoeveelheid stretch dat erin verwerkt is. Hoe je deze goede broek draagt? Ons advies is voor lichte kleuren te gaan maar als je die al te veel in je kast hebt hangen, ga dan voor zwart. Samen met een donker overhemd met print voeg je een vleug Rock ’n Roll toe. Maak het af met een paar witte sneakers.

Skinny jeans look

Instagram: Ironkimble

Onze selectie skinny’s

Slim fit jeans

Een fit die voor meer mannen in aanmerking komt, is de slim fit. Deze is iets ruimer dan de skinny maar zorgt er nog steeds voor dat de broek niet te ruim valt. Je wilt er immers niet altijd bijlopen alsof je 30 kilo aan extra gewicht bij je benen meedraagt. De fit komt in veel kleuren, washings en is net zo goed met als zonder gaten. Wat het beste voor de zomer is? Een ripped jeans in het lichtblauw zorgt voor de nodige luchtcirculatie en net een beetje street dat je wilt hebben. Combineer dit met een wit T-shirt met print en zomerse su├Ęde sneakers om je outfit net wat meer jeu te geven.

Slimfit look

Instagram: Avramov Zoran

Onze selectie aan slim fit jeans

Regular of relaxed fit jeans

Een fit die we de laatste jaren gemist hebben maar die wel perfect is voor de aankomende hitte die de zomer met zich mee brengt. De relaxed fit is ruimer dan wat menig man heeft gedragen, maar is desondanks niet minder mooi. Waar de hierboven beschreven jeans nogal strak zitten, is dit bij deze jeans niet het geval. Het geeft jouw benen meer ruimte om zich vrij te kunnen bewegen en de kans dat het tegen je huid aan gaat plakken is daarom ook minder. De relaxed jeans kan je combineren in allerlei casual looks. Van een basic wit T-shirt tot een casual overhemd. Indien jij je outfit een zomerse uitstraling wilt geven, ga dan voor een jeans in het beige of in het wit.

Relaxed jeans look

Instagram: Gift.Mohammed

Onze selectie aan regular fit denims

Let wel op hoe jij er deze zomer bij loopt. Dit zijn de 5 stijlfouten die jij deze zomer moet vermijden.