Van dad bod naar een afgetraind lichaam

Als tiener was James Holliman al veel bezig met sport. Hij was zowel  bij het worstelen als het discuswerpen aanvoerder van zijn middelbare schoolteam. Ook toen hij na de Universiteit ging, bleef fysieke fitheid voor hem belangrijk. Hij werd personal trainer en bracht meer tijd dan ooit door in de sportschool. Aangezien hij zo succesvol was kwamen daar ook zakenreisjes, bijna elke dag uiteten en lange uren achter zijn bureau bij kijken. Dat eiste zijn tol van zijn lichaam. Voor hij het wist was hij zelf zo’n 5 kilo aangekomen. Hij noemde het zelf een dad bod, ook wel een ‘vader lichaam’ genoemd

 

James had uiteindelijk genoeg redenen om te willen transformeren. Een van die redenen was de manier waarop hij naar zichzelf keek in de spiegel. “Telkens als ik mijn shirt uittrok op het strand of in het zwembad, werd ik me bewust van mijn lichaam”, vertelt James. Ook merkte hij dat zijn energielevel heel laag lag. Hij vond het verschrikkelijk dat hij niet met zijn drie zoons kon spelen wanneer zij dit vroegen. “Over het algemeen voelde ik me te zwaar, moe en mentaal labiel”, vertelt hij.

Nog een reden was zijn cholesterolgehalte. Deze was veel te hoog. James wilde zijn cholesterolgehalte op de juiste manier verlagen, door middel van voeding en beweging. Als laatste reden gaf James het beginnen van zijn eigen sportschool. Voor het opzetten van zijn eigen sportschool wilde James zelf ook fit zijn. “Mensen namen mijn sportadvies niet serieus, omdat ze naar mijn lichaam keken”, aldus James.

 

Hoe de transformatie van James Holliman tot stand kwam

“Ik begon met kijken naar anderen. Hoe zij het hadden aangepakt en bekeek de voor-en-na foto’s”, vertelt James. Hij begon halverwege de uitdaging pas resultaat te zien. Op een gegeven moment begon James zijn vet te verliezen en toen kwam hij erachter dat die nog een behoorlijk gespierd figuur over had gehouden. Zo verloor James Holliman 23 kilo en was zijn sixpack weer zichtbaar.

 

Deze man laat ook zijn transformatie zien, maar dan van 30 dagen lang touwtjespringen.