Dit doet 30 dagen lang 10 minuten touwtje springen met je lichaam

De YouTuber Brandon Epstein is niet vies van touwtjespringen. Hij liet eerder al zien op zijn YouTube-kanaal hoe 30 minuten springen hem binnen een week een sixpack opleverde. Nu laat hij het effect zien wat tien minuten touwtjespringen voor 30 dagen lang op je lichaam heeft. Niet alleen in zijn lichaam is er verschil te zien, maar ook in zijn fitheid. Op de eerste dag doet hij nog negen minuten over de 1.000 sprongen. Na verloop van tijd gaat dat steeds sneller.

Zijn personal record staat aan het eind van de challenge¬†op 6 minuten en 30 seconden. Dat kan je al zien als progressie. Brandon Epstein laat wel weten dat hij af en toe een rustdag nodig had. ‘Ik denk dat het goed is om soms je spieren en gewrichten een dagje vrij te geven,’ zegt hij. Qua spieren heeft het Brandon weinig opgeleverd. Voordat de YouTuber aan deze challenge begon was hij al aardig droog getraind. Achteraf zie je volgens Brandon zelf weinig tot geen verschil. ‘Dat had ik ook niet verwacht. Zes tot acht minuten per dag is niet genoeg om het cardiovasculaire systeem echt aan te zwengelen voor gewichtsverlies.’

 

Ondanks dat Brendon geen verschil ziet in zijn lichaam, heeft het hem wel veel gebracht op conditioneel niveau. Volgens Brendon is het touwtjespringen een goede les in consistentie. ‘Dit hielp mij met de psychologische elementen van een gewoonte opbouwen en om beweging toe te voegen aan mijn dagelijkse routine,’ beweert hij.

Weet jij niet zo goed wanneer je je trainingsintensiteit moet verhogen? Bekijk dan de tips om je trainingsintensiteit te verhogen.