Ondertussen mogen wel al sinds 1962 genieten van James Bond-films. Niet alleen hebben de films de mooiste vrouwen (Bond Girls), maar ook de tofste locaties waar de films opgenomen worden. Wat wij zouden beschouwen als een bucket-list bestemming, is voor de heer Bond maar een ‘werkreis’. Een mooi voorbeeld van zo’n prachtige locatie is het drijvende Indiase paleis waar Bond (toen gespeeld door Roger Moore) naartoe reisde in de film Octopussy, genaamd The Taj Lake Palace.

Het drijvende hotel uit Octopussy

Een van de meeste verbluffende bestemmingen in de films-serie was toch wel The Taj Lake Palace (ook wel het Grand Palace Hotel genoemd). Ook wel interessant om te weten: het is bijna 300 jaar geleden gebouwd. Het grootse resort in Udaipur heeft 65 kamers en achttien grote suites. Deze dienen allemaal als een drijvende oase op het eiland midden in het meer, met – niet te vergeten – een adembenemend uitzicht op alles.

drijvende hotel in octopussy james bond film.webp

Hoeveel kost een overnachting bij The Taj Lake Palace?

Dat je flink moet betalen voor de kamers van The Taj Lake Palace is niet raar, zeker niet als je de foto’s bekijkt. Elke kamer is groot genoeg om meerdere mensen te verwelkomen maar ook wordt er gesproken van puur luxe. Met als voorbeeld de Grand Presidental Suite, een ‘kamer’ van 161 vierkante meter met een vanafprijs 5043 euro per nacht. Hier komt wel nog belasting bij van ongeveer 1000 euro. Een andere opvallende kamer is de Grand Royal Suite. Deze heeft zelfs schommels in de kamers hangen. Deze kamer gaat vanaf ongeveer 2143 euro, exclusief belasting.

Hieronder wat foto’s van de kamers:

drijvende hotel james bond octopussy.webp

hotel james bond octopussy film

hotel james bond film drijvendgrand presidential suite