Eén team, één taak

Scott Austin, Shepard Humphries en een groep van zes andere mannen, bekend als de ‘Nomad Rifelman’, vertrokken op 13 september maar de woestijn van Wyoming, Verenigde Staten. Samen als een team, hebben ze een taak; het verbreken van het wereldrecord afstandschieten.

De schutter wilde anoniem blijven en wordt nu op sociale media Winston genoemd. Winston schoot op een 8 inch (20 centimeter) bullseye en slaagde erin om het vorige wereldrecord te overtreffen. Hij knalde namelijk raak over een afstand van 7,08 kilometer.

Op maat gemaakt geweer

“Dit was het meest uitdagende, moeilijke, frustrerende, tijdrovende en toch lonende professionele project dat ik ooit heb ondernomen”, aldus Shepard Humphries. Het geweer dat Winston gebruikte om het recordshot te maken was namelijk een op maat gemaakt geweer. Onderdelen ervan kwamen uit Washington, Zuid-Dakota, Arkansas, Canada en zelfs Nieuw-Zeeland. Het is in elkaar gezet door Scott Null en zijn zonen, Nehemia en Meshac, van S&S Sporting in Idaho. Totaal duurde het meer dan een jaar om het geweer te bouwen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nomad Rifleman (@nomadrifleman)

Na lang wachten op het geweer, moest er ook maandenlang getest worden. “Dit is niet iets waar je een nieuw geweer en wat munitie van de plank van de wapenwinkel koopt en geluk gaat hebben. Voor deze indrukwekkende prestatie waren ook meerdere mensen nodig, zoals een groep spotters die controleerden of de kogel het doel daadwerkelijk raakte.” Merkte Humphries op.

Het nieuwe wereldrecord van het verste geweerschot

Op de dag zelf startte het team om 7 uur ’s ochtend, wanneer de wind het zachts was. Ze besteedden uren aan het analyseren van elk afgevuurd schot. Uiteindelijk van het bij de 69e poging raak! “Samen hebben we meer dan 1500 uur besteed aan onderzoek, hoogte- en dieptepunten, bloed, zweet, opwinding en tranen, met tientallen verbazingwekkend begaafde mensen en bedrijven die persoonlijk in het doel hebben geïnvesteerd”, vertelde Humphries. Het duurde 24 seconden om het doel te raken vanaf dat er geschoten werd.

Hieronder de video van het wereldrecord schot:

Bron: Clint