Waaraan irriteren we ons het meest?

Onderzoekers van LG Electronics wilden graag weten hoe mensen hun partners zien en op welke manier ze je irriteren. Ze hebben het onderzoek afgenomen bij 2000 mensen en zagen dan 1/3e van de mensen hun partner de meest irritante persoon op aarde vindt.

Uit het onderzoek bleek dat mensen zich wel 1/5e van de dag irriteert aan hun wederhelft. Maar waarom? Dit komt voornamelijk door snurken, scheten laten, te luidruchtig zijn, rommelig zijn en onbeleefd zijn. 1/5e van een dag betekent dat de gemiddelde persoon zich 5 uur per dag aan hun partner irriteert.

irritatie in relatie

Dat zijn niet de enige dingen waar we ons aan erger bij onze partners. Zo vinden we het frustrerend als ze nooit luisteren, door de televisie heen praten, niet goed met geld om kunnen gaan, in een gesprek ineens hun telefoon gebruiken, kleding op de slaapkamervloer laten slingeren of niet netjes zijn in de keuken.

Het doel van het onderzoek

Marina Clowes werkt bij LG Electronics en wilde dit onderzoek doen om te kijken of hun apparaten deze irritaties bij koppels konden verhelpen. De irritaties die uit het onderzoek kwamen, kennen we allemaal wel. Maar och technologie deze kan oplossen is maar de vraag.

Een deel van de irritaties kan zeker verholpen worden door middel van technologie, zo kan je bijvoorbeeld oortjes krijgen met noice-cancelling zodat je je partner niet hoort praten tijdens het televisie kijken.

partner is irritant

Ondanks dat de resultaten verontrustend waren en we ons afvragen of deze mensen hun partners wel echt leuk vinden, was er ook nog een positief antwoord vanuit het onderzoek. 41% van de deelnemers dat deelnam aan het onderzoek zou niks veranderen aan de slechte eigenschappen van hun partner, omdat dat hen extra speciaal maakt.

Mocht je nou benieuwd zijn of je je partner de meest irritante persoon op aarde vindt, of dat je daadwerkelijk in een mindere relatie zit? Check dan vooral de tekenen van een slechte relatie.