Rijtjeshuis in Groningen is verleden tijd

Na vijf jaar in een rijtjeswoning in Groningen te hebben gewoond besloot Ireen Wüst om een drastische verandering in haar woonsituatie te maken. Ze kocht haar voormalige eengezinswoning in 2019 voor een bedrag van 195.000 euro. Het gaat om een eenvoudig rijtjeshuis met een woonoppervlakte van 74 vierkante meter. Zowel de binnen- als buitenzijde is vrij simpel en heeft niet iets wat direct in het oog springt.

Gezien de situatie op de woningmarkt kon Wüst voor de woning eind vorig jaar een aanzienlijk hoger bedrag vragen dan waarvoor ze het gekocht had. De woning verscheen op Funda voor maar liefst 265.000 euro. Helaas voor Ireen heeft ze er geen winst van 70.000 euro aan overgehouden. Aan de nieuwe bewoners verleende ze een korting van 15.000 euro en hield ze er dus nog ruim een halve ton winst aan over. Toch lekker!

woning ireen wust verkocht

rijtjeshuis ireen wust

Ireen Wüst koopt een villa in Heerenveen

Die 55.000 euro winst kan Ireen Wüst goed gebruiken bij de aanschaf van haar nieuwe huis. Samen met haar vriendin Letitia kocht ze een villa in Heerenveen. In het plaatsje Oranjewoud zal de olympisch kampioene voortaan vertoeven op maar liefst 175 vierkante meter aan woonoppervlakte. De woning staat in een bosrijke omgeving en beschikt over een bijpassende bungalow die perfect als gastenverblijf kan fungeren. In vergelijking met haar voormalige huis in Groningen doet Wüst dus goede zaken en kunnen we wel spreken van een geslaagde woning-upgrade. Daar moet ze uiteraard ook flink voor betalen, want de villa in Heerenveen kost om precies te zijn 1.025.000 euro. Ruim een miljoen dus! Daar hebben Ireen en Letitia een hypotheek van 1.250.000 euro voor aangevraagd. Drie keer op vakantie zit er dit jaar dus niet in voor het koppel. Bekijk foto’s van de villa van Ireen Wüst hier.