Virale TikTok video over iPod

Het onderschrift van de virale video, met inmiddels 1 miljoen views, luidt: “Ze is 90 jaar oud.” In de TikTok van Sydney zien we een nogal stoffig apparaat van haar oma, met in het oplaadstation, jawel de iPod. Met een, eveneens behoorlijk stoffige, luidspreker.

@sydneyutendahlShe’s 90 years old 🥺♬ original sound – Sydney Utendahl

Een decennium lang aan muziek luisteren

Sydney zegt in de TikTok: “Dus ik vertelde mijn oma net dat haar iPod aan het spelen was en zij zei dat ik hem niet mocht aanraken.” De (tegenwoordig) ouderwetse iPod, lijkt stilletjes muziek af te spelen. “Ze weet niet hoe ze het moet pauzeren of zo”, zoekt de kleindochter naar een verklaring terwijl ze uitlegt dat haar oma ‘gewoon het volume harder en zachter zet’. In plaats van dat ze de iPod dus gewoon uitdoet of op zijn minst op pauze zet. Het is eigenlijk alsof deze oma een constante radio in haar huis heeft, die ze gewoon alleen bestuurt met de volumeknoppen.

Toen Sydney aan haar oma vroeg hoe lang haar iPod dit soort muziek afspeelt, gaf ze aan dat haar oma zei dat deze ‘al meer dan tien jaar’ op shuffle staat. “Ik ben bang om het aan te raken, ik heb het gevoel dat het niet meer zal werken als ik het uit de dock haal of pauzeer. Maar dit moet een soort wereldrecord zijn. Dit is krankzinnig.”

Omdat de iPod zich in het dock bevindt, bleef het waarschijnlijk gewoon opladen, waardoor hij muziek kan blijven afspelen zonder dat de batterij leeg gaat.

Reacties onder de TikTok

Gebruikers grapten in de reacties dat ze haar ‘Spotify wrapped’ nodig hadden om te zien hoeveel muziek er is gespeeld. Anderen merkten op dat de iPod ‘er zo moe uitziet’ en de ‘hardst werkende iPod in de game’ is. Terwijl sommigen erop wezen dat de oma in wezen ‘een radio creëerde’, schreef iemand: “Het is eigenlijk een radio! Slimme dame.”

Meer opmerkelijke verhalen lezen? Lees dan eens het verhaal van Marty en Jess Ansen.