Het leven is veel te duur

Het echtpaar heeft niet één, niet twee, maar 51 cruises geboekt. Niet omdat ze geld te veel hebben, maar omdat Marty en Jess Ansen zich realiseerden dat dit goedkoper is dan betalen voor een bejaardentehuis. Klinkt absurd, maar het is wel de realiteit.

Marty en Jess genieten al tientallen jaren van cruisevakanties en nu lijkt het alsof ze nooit meer terug willen keren. In juni 2022 gingen Marty en Jess aan boord van het Coral Princess-schip. En nu, ruim een jaar later, is het stel er nog steeds. “We zijn langer aan boord dan wie dan ook”, vertelde Marty aan A Current Affair. Jess voegde eraan toe: “We verwelkomen de verschillende kapiteins aan boord.”

Marty en Jess Ansen kennen alles en iedereen

Het kan nog gekker: zelfs de hotelmanager van het schip, Ren van Rooyen, is korter aan boord van de Coral Princess geweest dan het echtpaar. “We maken altijd een grapje dat ik wegga en terugkom en het is alsof ik mijn familie kom bezoeken. Ze zijn als mijn tweede vader en moeder aan boord”, zei Van Rooyen.

Jess en Marty zijn zo bekend aan boord dat de bemanning Jess vorige maand zelfs verraste toen ze haar verjaardag vierde. Terwijl ze op het schip zijn, kan het echtpaar genieten van de uitgebreide buffetten en de schoonmaakploegen, ook al hun maaltijden, zoals volkoren pasta,  zijn bij de prijs inbegrepen. Ze hoeven dus helemaal niets meer te doen wat betreft huishoudelijke taken.

Vaste dagelijkse bezigheden

Iedereen die een beetje gesetteld is, begint een dagelijks patroon te ontwikkelen. Zo ook Jess en Marty. Zo beginnen ze elke dag beginnen met een uurtje samen tafeltennissen. Het echtpaar overweegt nu een reis rond de wereld, met nog acht maanden aan boord van de Coral Princess voordat ze van boord gaan. Jess en Marty zullen hier alleen niet lang blijven, want slechts een paar maanden later beginnen ze aan een cruise van een jaar aan boord van de Kroonprinses.

“We weten niet meer hoe we de was moeten doen, we weten niet hoe we een bed moeten opmaken, omdat we dat al zo lang niet meer hebben gedaan. Dus nu moeten we aan boord blijven om in leven te blijven” grapte Marty.

Wij weten één ding zeker, en dat is dat Marty en Jess Ansen het heel goed voor elkaar hebben.