Een vlotte release van de nieuwe iPhone 16

De kans is behoorlijk aanwezig dat we de nieuwe iPhone 16 in september al te zien krijgen, mogen we de geruchten geloven. Eerder deden er al wat geruchten de ronde wat betreft het design van de nieuwe iPhone. Nu lijken er steeds meer geruchten op te poppen. Drie van deze geruchten hebben we voor je op een rijtje gezet hieronder.

Gebruik van AI

Een absolute vernieuwing van de gloednieuwe iPhone zal een gloednieuwe functie zijn. Zo zouden er AI-mogelijkheden zijn. Apple kon uiteraard niet achterblijven op het gebied van AI. Zo willen ze sommige functies al gaan toepassen bij de iPhone 16. De vraag is alleen nog wel of je hier ook in Nederland gebruik van kan maken. Er is namelijk een mogelijkheid dat de AI-functies de Europese wetgeving overtreden. Bovendien zouden de AI-functies gratis geïntroduceerd worden, maar in de loop van de tijd geld gaan kosten in de vorm van een abonnement, aldus Bloomberg.

Een betere batterij

Volgens de Taiwanese Apple-analist Ming-Chi Kuo zou de nieuwe iPhone een verbeterde batterij krijgen. Zo zouden de energiedichtheid van de batterijcellen in de iPhone 16 verbeteren, wat voor een verbeterde batterij zou zorgen. Dit kan wel zorgen voor een hogere temperatuur van de batterij bij gebruik, maar eventueel kunnen worden opgelost door een roestvrijstalen behuizing.

Een nieuwe foto-functie

Naast een betere batterij en AI zijn er nog meer geruchten over de iPhone 16. Er zou namelijk een zogeheten ‘caption-knop’ op de iPhone worden geplaatst. Deze knop zou midden op de behuizing van de iPhone worden geplaatst, waarmee je foto’s zou kunnen schieten. Dit geeft je weer het klassieke cameragevoel.

Enfin, we zijn uiterst benieuwd naar wat voor technische foefjes de gloednieuwe iPhone nog meer gaat bevatten. Nog heel even wachten, en dan weten we hopelijk meer.