Gelekte foto’s suggereren dat het wild zal gaan met knoppen van de iPhone

De nieuwste foto’s die zijn uitgelekt, bieden een blik op een mogelijke make-over van de iPhone 16 die ons doet watertanden. Sonny Dickson heeft enkele foto’s gedeeld van vermeende dummy iPhone 16-units. Als deze beelden enigszins representatief zijn voor de werkelijkheid, kunnen we stellen dat Apple dit keer helemaal ‘knoppen gek’ is geworden.

Wat kunnen we verwachten van deze nieuwe toevoegingen? Nou, afgezien van de gebruikelijke aan/uit-knop en de volumeregelaars, krijgt elk model van de iPhone 16 een programmeerbare actieknop aan de linkerkant. Dit is een functie die voorheen exclusief was voorbehouden aan de iPhone 15 Pro-modellen. Aan de rechterkant pronkt een splinternieuwe “Capture”-knop, die naar verluidt een nieuwere manier biedt voor in- en uitzoomen en het maken van foto’s, in vergelijking met de huidige iPhones.

iPhone 16

Nieuwe onderdelen van de iPhone

Maar dat is nog niet alles wat er aan veranderingen op komst is. De iPhone 16 Pro-modellen zullen naar verluidt elk 0,2 inch groter zijn dan hun voorgangers, met respectievelijke schermformaten van 6,3 inch en 6,9 inch. Een welkome toevoeging voor diegenen die graag een groter scherm tot hun beschikking hebben.

Natuurlijk kunnen we niet voorkomen dat we een beetje nostalgisch worden en verlangen naar de fysieke home-knop, maar het is helaas pindakaas niet anders.

Apple blijft verbazen

Ondertussen circuleert er ook een ander hardnekkig gerucht over de iPhone 16 dat steeds weer opduikt. Het heeft te maken met de schermranden. De roddel is dat Apple werkt aan dunnere schermranden, vooral aan de onderkant van het scherm, waar de bezels nu nog iets dikker zijn. Het streven naar dunnere schermranden is echter geen nieuw idee voor Apple. De iPhone 15 Pro had al een iets dunner frame dan zijn reguliere tegenhanger.

Al met al belooft deze nieuwe versie een interessante stap voorwaarts te zijn in de evolutie van smartphones, met een opgefrist ontwerp en enkele veelbelovende nieuwe functies. Het is slechts een kwestie van tijd voordat we alle details officieel te horen krijgen vanuit het kamp van Apple. We zullen dus geduldig moeten wachten tot september, aangezien Apple traditiegetrouw pas bij de lancering alles uit de doeken doet.