iPhone 13 komt met beter scherm

De iPhone 12 is pas nét uit en iedereen is fan van het apparaat. Het heeft drie camera’s die ontzettend goed zijn, het scherm heeft bijna geen randen meer én de behuizing ziet er ontzettend luxe uit. Tóch waren sommige tech-kenners teleurgesteld in Apple: want waar blijft dat 120 Hz scherm? Veel mensen dachten dat Apple dit jaar het 60 Hz scherm zou vervangen voor de snellere variant, maar helaas hebben ze dat niet gedaan. En waarom? De drivers waren te zwak om die prestatie te leveren. Maar wat zou het voor jou betekenen als de iPhone 13 die snelheid wél kan behalen?

iphone 12 iphone 13

iPhone 13 krijgt mogelijk 120 Hz beeldscherm

Hz staat voor Hertz, dat is de frequentie waarop iets gebeurt. Wanneer jij bijvoorbeeld één keer per seconde op de tafel zou tikken, zou je een frequentie van 1 Hz behalen. Bij een beeldscherm staat Hz voor de refresh-snelheid. Dus hoelang doet het scherm erover om alle nieuwe beelden te laden? Bij de iPhone 12 wordt het beeldscherm dus 60 keer per seconde bijgewerkt. Dat is al megasnel, maar als je je bedenkt dat een concurrent zoals Samsung al een langere tijd 120 Hz levert, is het eigenlijk weer heel gek dat iPhone het nog niet heeft ingebouwd.

Wat zou het voordeel voor jou zijn, van zo’n scherm? Nou, wanneer het scherm dus 2 keer zo snel is, zullen games en video’s op je telefoon veel beter uitzien en zal de reactiesnelheid veel hoger worden. Ook bij je homescherm zal je het dan al merken: het swipen gaat veel soepeler dan met een 60 Hz scherm.

iphone apple 12

De iPad Pro heeft al een groot scherm

De reden dat veel kenners dachten dat Apple het bij de iPhone 12 zou introduceren, was omdat Apple de iPad Pro’s wél al heeft voorzien van zo’n snel scherm. ET News uit Korea weet bijna 100% zeker dat Apple dit bij de iPhone 13 wél gaat doen. Samsung en LG zullen de schermen dan leveren voor de iPhones.