Om jou hierop voor te bereiden, brengt MAN MAN je een lijst met zes dingen waar je geïnvesteerd in moet hebben voor je 35ste. Je moet het uiteindelijk doen voor je kinderen. Ga investeren in de volgende dingen:

1. Beleg of zet op z’n minst 10% van je inkomen opzij

Wanneer je met pensioen gaat wil je natuurlijk van het leven genieten en vieren dat je niet meer hoeft te werken. Zet geld opzij op een beleggingsrekening zodat je niet enkel van een magere pensioen-uitkering hoeft te leven. Op deze manier heb je extra geld en kun je genieten van het leven met je kinderen en (eventuele) kleinkinderen.

2. Stel beleggingsdoelen op en zet je geld opzij voor grote aankopen

Deze doelen dien je voor jezelf te bepalen. Jij bepaalt namelijk je toekomst. Kinderen, vakanties met het gezin en misschien nog een studieschuld. Daarom kan je er beter vroeg bij zijn en gaan beleggen. Je wilt namelijk niet achter de feiten aan lopen.

investeringen investeren man MAN MAN

3. Koop een huis

Je wilt dat je kinderen in een fijn milieu opgroeien. Het begint allemaal bij een fijn thuis en dit vooral voor je (toekomstige) kinderen. Spaar je geld en investeer het in een huis.

4. Leg geld opzij voor de studie van je kinderen

Tegenwoordig kost het een fortuin om te studeren. Daarom is het beter om al vroeg van te voren geld opzij te leggen voor de studie van je kinderen. Je wilt uiteindelijk niet dat je kind niet kan studeren of met een studieschuld eindigt. Investeer hierin.

5. Praat met je partner over investeren en andere geldzaken

Praat met je partner over geldzaken. Regel wat jouw eigendom is en wat van haar is. Dit is voor het geval het niet meer lekker botert tussen jullie.

investeringen investeren man MAN MAN

6. Investeer in jezelf

De rijkste en succesvolste mensen zijn constant bezig geweest met het verder ontwikkelen van zichzelf. Dat je een diploma hebt betekent niet dat je alles weet. Onderwijs jezelf door te lezen, een cursus te volgen of  bezoek werk gerelateerde evenementen. Op deze manier kan je altijd opzoek gaan naar nieuwe uitdagingen. Misschien een hogere functie en fraai salaris?