Mocht je jouw baan toch echt leuk vinden en wil je er blijven, wacht dan even met het zoeken naar wat anders. Er zijn namelijk andere mogelijkheden om meer salaris te ontvangen. Hieronder een aantal voorbeelden van hoe jij meer geld uit je manager kunt trekken.

Vraag om een eenmalige bonus

Misschien, heel misschien is er inderdaad niet genoeg geld om jouw tien procent salarisverhoging te geven. Maar iets van erkenning ontvangen voor je goede werk is niet verkeerd, toch? Dan kan je prima vragen om eenmalige bonus.

Bonus op basis van referentie

Een organisatie kan gruwelijk veel centen verliezen wanneer ze iemand aannemen die eigenlijk niet geschikt is voor de baan. Sommige organisaties vragen hun huidige werknemers dan ook om mensen te selecteren die goed binnen de organisatie passen. Onderzoek of jouw organisatie dat ook doet. Sommige bedrijven bieden zelfs honderden euro’s wanneer er een geschikte, nieuwe werknemer wordt aangenomen. Mocht dit niet bestaan in jouw organisatie, controleer dan of er beloningen bestaan voor het binnenhalen van nieuwe klanten.

Vraag om betaald verlof

Als die extra centen er echt niet inzitten, kan je wellicht op een andere manier compensatie ontvangen. Zoals betaald verlof. Dat is niet zozeer meer geld in jouw portemonnee, maar tijd staat wel gelijk aan het geld dat jij ontvangt.

Werk meer thuis

Dit zijn echter indirecte manieren om “meer salaris binnen te krijgen”, maar geld is geld. Thuis werken scheelt gewoon doekoes. En op meer manieren dan enkel reiskosten. Je hoeft bijvoorbeeld geen lunch buiten de deur te halen. Of als je een pak draagt, hoef je deze minder naar de stomerij te brengen. Scheelt jaarlijks toch al snel honderden euro’s.

Regel een ander baanaanbod

Je hebt de bovenstaande strategieën allen toegepast. Zonder succes. Misschien wordt het dan tijd om op een andere functie binnen de organisatie te solliciteren, mocht deze openstaan.Het meest fijne scenario hier zou zijn dat je elders een baan aangeboden hebt gekregen. Laat dit zien, vertel je manager dat je juist heel erg op je plek zit in je huidige organisatie, maar dat je elders een hoger aanbod hebt gekregen. Laat het verschil zien en vraag naar de mogelijkheden om te blijven met een vergelijkbaar aanbod. Deze strategie komt niet zonder risico’s. Mocht je namelijk geen aanbod ontvangen, zal je toch de stap moeten nemen om een andere baan te zoeken. Samengevat zijn er zeker mogelijkheden om gecompenseerd te worden voor het harde werk dat je levert. Met een beetje creativiteit kom je een hele eind. Mocht je inderdaad een afwijzing krijgen, vraag je manager dan wat je ervoor moet doen om wél die opslag te krijgen. Het antwoord op die vraag geeft jouw specifieke richtlijnen om dat hogere salaris binnen te slepen.