Jouw lichaamsklok verandert

Het klinkt misschien een beetje gek dat door de jaren heen het beste tijdstip voor ‘de daad’ verandert. Maar eigenlijk is het best wel logisch. Je wordt namelijk steeds ouder en ouder en je lichaamsklok ‘veroudert’ mee. Deze klok reguleert eigenlijk alles in je lichaam. Zo regelt deze klok ook wanneer je wakker wil worden en ook al die triljoen cellen in je lichaam. De timing om dan wakker te worden gaat dan vaak goed, maar wat is dan het beste tijdstip voor intimiteit per leeftijd?

Twintigers

Tijdens het onderzoek is er vastgesteld dat twintigers om 15:00 uur hun piek bereiken. Twintigers willen/kunnen het de hele dag eigenlijk wel ‘doen’, maar om drie uur hebben zij een overvloed aan energie.

Nieuw onderzoek vertelt ons wanneer je 'het' het beste kan doen, per leeftijdsgroep

Dertigers

Voor dertigers is dat weer heel anders. Aangezien je nu alweer tien jaar ouder bent, verandert jouw lichaamsklok dus ook. Je wordt op je dertigste vaak vroeger wakker. Daarom is vroeger ‘knuffelen’ het beste moment. Rond 08:20 uur wordt dan ook als de beste tijd gezien. Het testosteron wordt door zonlicht dan ook bij mannen en vrouwen gestimuleerd.

Veertigers

Onderzoekers raden aan om het net voordat je gaat slapen nog te doen, als je in de veertig bent. Aangezien je rond deze leeftijd al wat eerder naar bed gaat, zeggen onderzoekers dat na 22:20 uur de beste tijd is.

Nieuw onderzoek vertelt ons wanneer je 'het' het beste kan doen, per leeftijdsgroep

Vijftigers

Aangezien je bedtijd steeds eerder wordt, wordt het tijdstip om ‘het’ te doen ook eerder. Normaal zou je dan zeggen dat het in de ochtend de beste tijd is, maar voor vijftigers is de ochtend vaak erg druk en daarom geen goed tijdstip voor intimiteit. Het blijkt wel uit onderzoek dat dan rond 22:00 uur het juiste tijdstip voor intimiteit is bij deze leeftijd.

Zestigers

Zoals gezegd: hoe ouder je wordt, hoe eerder je naar bed gaat. Daarom is 20:00 uur voor deze leeftijd het ideale tijdstip om nog even intimiteit met elkaar te beleven.

Nieuw onderzoek vertelt ons wanneer je 'het' het beste kan doen, per leeftijdsgroep

Zeventigers

Voor zeventigers geldt precies dezelfde tijd en reden als voor een zestigjarige. Zet je alarm dus maar om 20:00 uur.

Voel jij je om een of andere reden een beetje somber na ‘de daad’? Hierdoor komt het.