Aantrekkelijkheid is veel meer dan goede looks. Het is een samenspel van meerdere factoren die niet allemaal beïnvloedbaar zijn. Maar no stress, sommige elementen zijn dat wel! Hieronder lees je wat je kan doen om interessant te worden voor vrouwen.

Ken jezelf

De eerste stap om interessant gevonden te worden is jezelf goed te kennen. Hoe is het immers mogelijk om goed voor dag te komen als je zelf niet weet wie je bent? Weten wie je bent en wat je in je leven wilt is enorm belangrijk. Laat dit niet enkel en alleen afhangen van de dingen die je doet. Jouw gedrag is een goede maatstaf voor hoe je echt bent, en vrouwen kijken hier ook naar. Denk hierbij aan hoe jij een ober of buschauffeur behandelt. Dit maakt jou gelijk tien keer meer interessant voor vrouwen.

Een doel voor ogen

Mannen (en vrouwen) die een doel voor ogen hebben en daar actief naartoe werken worden als aantrekkelijk gezien. Dit komt doordat wij als mensen aangetrokken zijn tot mensen die het meeste uit hunzelf halen. Mensen met een doel hebben een innerlijke passie en drive waardoor zij zich vol overgave op een doel kunnen storten. Een vrouw evalueert een man onbewust op geschiktheid als toekomstig partner aan de hand hiervan, uiteindelijk wil je iemand die bereid is om te vechten voor wat die belangrijk vindt. Een man met een doel voor ogen scoort dan ook beter dan iemand die geen richting in zijn leven heeft.

Gezichtshaar

Oké, dit is een persoonlijke voorkeur. En ook niet iedere man is immers gezegend met veel haargroei op het gezicht. Maar wat blijkt? Onderzoek toont dat een man als dominanter en agressiever wordt gezien als die meer gezichtshaar heeft. Een stoppelbaard wordt dan ook door vrouwen als sexy beschouwt, terwijl een volle baard vaak te veel van het goede is. Een vrouw vindt het namelijk fijn als een man een bepaalde mate van masculiniteit bezit, maar dit moet niet de boventoon voeren. Ga zelf van tevoren na of jouw haargroei geschikt is voordat je met een vlassig baardje de straat op gaat.

Kleding maken de man

Kleding is misschien wel de meest voor de hand liggende optie als je beter voor de dag wilt komen. Veel mannen weten dit en doen er ook enige moeite voor. Kleding hoeft niet van een duur merk te zijn, maar het moet wel stijlvol zijn en bij zowel jou als de gelegenheid passen. Natuurlijke pasvormen met een regular of slim fit staat bijna iedere man goed, maar welke outfit het meest geschikt is ligt aan de situatie. Een pak draag je in een formeel kantoor, maar jeans met een fraaie wollen trui is zeer geschikt voor in het weekend. Oké, misschien niet in de zomer. Hoe dan ook: laat mensen zien dat je moeite doet om goed voor de dag te komen.

Uit je gevoelens

De oerman zonder gevoelens? Die bestaat allang niet meer, dus gedrag je ook niet zo! Vrouwen vinden het alleen maar fijn als een man duidelijk met ze communiceert. En mannen mogen best hun gevoelens uiten en zichzelf openstellen voor de gevoelens van de ander. Goed luisteren, empathie tonen, het ligt aan de basis van een gezonde relatie en is daarmee dus ook aantrekkelijk. Wees niet bang om iets van jezelf te geven, zo word je juist interessant voor vrouwen.

Wees hoffelijk

Het lijkt wel alsof de maatschappij steeds asocialer en egocentrischer wordt. Men denkt enkel aan zichzelf en hoffelijkheid is ver te zoeken. Hoffelijkheid is dan ook precies wat jou onderscheidt (en dus aantrekkelijk maakt) bij vrouwen. De kleine dingen zoals tijdens het daten de deur openhouden of de stoel aanschuiven maken een wereld verschil, probeer het maar eens. Hoffelijkheid betekent trouwens niet dat jij je als een sulletje moet gaan gedragen en over je heen moet laten lopen: dat is wel het laatste wat een vrouw zoekt.

Style: "Mad Men" January Jones (Betty Draper) and Don Draper (Jon Hamm)

Denk je dat de vonk is overgeslagen? Tijd om door te pakken. Volg deze  5 stappen om een vrouw mee uit te vragen.