1. Switchen van carrière of baan

Switchen van carrière is altijd een spannende en moeilijke keuze. Afhankelijk van je situatie, doelen en ambities kan dit erg goed voor je zijn. Als je niet tevreden bent met je huidige baan (bijvoorbeeld door het salaris of bepaalde arbeidsvoorwaarden) en je ambities niet na kunt jagen, zou het zinvol kunnen zijn een verandering te overwegen. Het is hier bij belangrijk om alle belangrijke factoren zorgvuldig in overweging te nemen. Wat zijn de voordelen en wat zijn de nadelen? Neem de tijd om goed na te denken voor je besluit om een verandering aan te brengen in je carrière.

 

2. Een huis kopen

Het kopen van een huis is een van de grootste beslissingen die je kunt nemen. Maar wanneer ben je echt klaar om die stap te zetten? Natuurlijk hangt een groot deel af van je financiële situatie, maar ook jouw persoonlijke voorkeur. Stel jezelf de vraag of je wel stabiel genoeg bent in je werk en inkomen om de verantwoordelijkheid van een huis te dragen. Overleg deze belangrijke beslissing met je naasten en overleg met een financieel adviseur voor je de knoop doorhakt om een huis te kopen.

keuzes-in-leven.jpg

3. De keuze voor een scheiding

Als we het hebben over de grootste keuzes in je leven is dit er zeker eentje…Het voorkomen van een scheiding is niet altijd mogelijk, toch zijn er stappen die je kunt nemen om je relatie te versterken. Goede communicatie is de sleutel tot een goede relatie. Communiceer regelmatig en eerlijk. Deel je verwachtingen met elkaar en probeer samen de uitdagingen te doorstaan. Probeer elkaar te ondersteunen, zelfs als je het niet altijd eens bent. Blijf aan je relatie werken door activiteiten te doen waar je samen van kunt genieten, zoals uitstapjes of door hobby’s met je partner te hebben. En zorg voor een gezonde balans tussen samen tijd doorbrengen en tijd voor jezelf. Geef elkaar de ruimte om te groeien en veranderen. En als je je echt zorgen maakt over jouw relatie, overweeg dan om hulp te zoeken bij een relatietherapeut.