De carrière van Inge de Bruijn

Inge de Bruijn is een van de grootste namen aller tijden in de Nederlandse zwemsport. De 47-jarige Nederlandse sportvrouw uit Barendrecht heeft aardig wat carrièrehoogtepunten behaald. Haar hoogtepunt was zonder enige twijfel de Olympische Spelen in Sydney in het jaar 2000.  Hier won ze drie individuele gouden medailles (30 m vrij, 100 m vrij en 100 m vlinder) en wist ze ook een zilveren medaille binnen te slepen op de estafette. Heel ons land was onder de indruk van haar prestaties, wat haar de prijs van Nederlands sportvrouw van het jaar in 2001 opleverde. Chapeau!

Aan al het goede komt een eind, zo ook aan de carrière van Inge de Bruijn. In 2007 kondigde ze het einde van haar carrière aan, waarna ze in 2013 nog even een comeback maakte.

Verder heeft de knappe zwemster een aantal keer de show gestolen op televisie. Zo deed ze onder andere mee aan Dancing with the Stars en Sterren Dansen op het IJs. Haar meest opvallende tv verschijning was zonder enige twijfel in het programma Adam zkt. Eva VIPS, waar ze zonder kleding op de buis te zien was.

De voormalig zwemster is nog altijd topfit

Het is voor voormalige topsporters niet altijd even makkelijk om in shape te blijven. Hier is Wesley Sneijder momenteel wellicht het beste voorbeeld van. Echter lijkt Inge er totaal geen moeite mee te hebben. Ze plaatste onlangs waanzinnige foto’s op haar Instagram waarop ze haar super fitte lichaam met volle trots showt.

Dat haar volgers de foto’s kunnen waarderen, dat kan je wel opmaken uit de aantal likes. Andere foto’s van Inge krijgen zo’n 2.000 likes van haar volgers, terwijl deze foto’s toch gemakkelijk de grens van 5.000 overschrijden. Check de foto’s hieronder: