1. Geef een goede hand

Het geven van een hand lijkt in eerste instantie misschien een formaliteit maar het geven van een juiste handdruk zorgt ervoor dat de eerste indruk meteen goed is. Bij het geven van een hand is het belangrijk dat je hand goed aansluit met de hand van de persoon tegenover je. Daarnaast is het belangrijk dat je de hand stevig vastpakt, maar dat je deze niet fijnknijpt. Schud je hand twee keer op en neer en houdt het hier bij.

2. Zorg dat je opvalt

Wil je een goede indruk maken die blijft hangen? Dan is het belangrijk dat je opvalt. Zorg dat je dit doet door een item te kiezen dat mensen zich zullen herinneren. Dit kan een accessoire zijn, maar bijvoorbeeld ook een goed paar schoenen. Het maakt niet uit wat je kiest, zolang het maar bij je past.

3. Zorg dat je lekker ruikt

Geur is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij het maken van een goede indruk, maar je lichaamsgeur is onbewust het eerste wat mensen opvalt. Als je lekker ruikt, wek je makkelijker sympathie bij je collega’s. Zorg dat je kiest voor een frisse neutrale geur die past bij je karakter.

blijf jezelf Man Man
Foto via

4. Het visitekaartje

Als je een goede eerste indruk wilt maken, is het belangrijk dat je respect voor de ander laat zien. Als iemand je zijn kaartje geeft is dit een teken van respect van de ander voor jou. Stop deze niet zonder er naar te kijken in je zak, maar kijk er naar en stop hem zorgvuldig weg. Het lijkt onbelangrijk maar een visitekaartje is een weerspiegeling van iemands identiteit op de werkvloer. Ga hier respectvol mee om.

5. Netwerken

Niemand vind het leuk om een verkooppraatje te horen als ze je leren kennen. Zorg dat je bij een netwerkborrel jezelf laat zien. Probeer rustig en kalm over te komen en geef ook ruimte aan de ander om te praten of een vraag te stellen. Het gaat bij netwerken niet om hoeveel je zegt, maar om wat je zegt. Daarnaast zullen mensen zich je beter herinneren als ze je sympathiek vinden.

Netwerken Indruk Man Man

6. Blijf jezelf

Bij het maken van een goede indruk is het misschien nog wel het belangrijkste dat je jezelf blijft. Niemand heeft er wat aan wanneer jij je anders voordoet dan dat je bent. Doe je dit wel, dan zul je uiteindelijk toch door de mand vallen. Zie ook: zo word je een interessantere man.