1. Bestel eten dat je normaal niet zou bestellen

“Hebben ze er ook burgers? Dan wil ik er wel eten.” Nee, ga niet altijd maar voor dezelfde keuze. Probeer eens een gerecht dat je normaal niet zou bestellen. Er is niets aantrekkelijks aan een man die altijd alleen maar friet, burgers en kip besteld. Dan kun je net zo goed gaan voor een gerecht van het kindermenu. Verbreed je horizon. Echt waar, mensen zullen je interessanter vinden, wanneer je de specialiteit van de chef besteld.

2. Word je eigen beste vriend

Er is niets interessants aan een man die zegt dat hij niet weer alleen wil eten vanavond. Ben sociaal tegen anderen, nodig je vrienden eens in de tijd uit of ga uiteten, maar het is ook belangrijk dat je alleen kunt zijn. Maak er een gewenning van om het leuk te vinden om alleen te zijn in plaats van in paniek rondjes te lopen, omdat je denkt dat niemand je mag omdat je een avond alleen bent.

interessantere-man-bestevriend-manman

3. Lees veel

Door veel te lezen, krijg je stiekem heel veel kennis van algemene zaken. Zelfs boeken die compleet nutteloos lijken, kunnen uiteindelijk een belangrijke kern bevatten waar jij later iets aan hebt. En door deze bezitting van veel algemene kennis, word jij door je omgeving als interessante man bestempeld. Want jij bent diegene die altijd overal wel iets van af weet.

4. Gooi niet heel je leven op Social Media

Wanneer je elke stap die je zet wilt delen op Social Media, blijft er weinig mysterieus van je over. De mensen die je volgen ‘kennen’ je namelijk door en door. Probeer eens je diner bij een restaurant te nuttigen, zonder eerst een foto ervan via Snapchat te versturen of op je Instagram Story te plaatsen. Geniet van je eten, zonder je druk te maken hoeveel mensen het al hebben gezien.

5. Kom erachter waar je goed in bent

En een biertje zo snel mogelijk atten telt hier niet. Misschien ben je wel een natuurtalent in gitaarspelen, creatief schrijven of basketballen. Kom erachter wat je echt leuk vindt om te doen en waar je goed in bent. Wanneer je echt ergens in uitblinkt, vinden anderen je interessant. Nu blinkt 90% van de mensheid misschien niet ergens in uit, of is er jaren van oefening nodig om wel ergens in uit te blinken. Een hobby of iets wat je gewoon heel leuk vindt om te doen, waar je met passie over praat, maakt je ook een interessant man.

6. Vind je stijl

Iedere dag maar weer een zwart shirt aan omdat dat makkelijk is? Misschien wordt het tijd voor een nieuwe stijl. Vind de stijl die jou echt jou maakt, waar jij je prettig in voelt en wat anderen juist zo interessant aan jou vinden. Kijk vooral even de stijlfouten om deze lente/zomer te voorkomen. 

7. Maak een love-to-do list

Maak van je to-do list een love-to-do list en ga de dingen die hierop staan ook echt doen. Je wilt het graag, dus waarom zou je het niet doen? Het zal je voldoening geven wanneer je weer een punt van je lijstje kunt afvinken. Zorg dat je niet de man bent die niets te doen heeft en niets interessants te vertellen heeft.

interessantere-man-todo-manman

8. Luister naar anderen

Meningen zijn net als uien, wanneer je er een paar hebt is het prima. Maar zodra het er te veel worden, gaat je adem stinken. En zo werkt het dus ook met meningen. Je hoeft niet overal een mening over te hebben of altijd maar je antwoord klaar te hebben. Dan zul je snel merken dat anderen een gesprek met je liever ontwijken. Leer te luisteren. Door echt te luisteren, kun jij een gevat antwoord geven waar de ander dan weer over na kan denken. Zo word jij een betere luisteraar en gesprekspartner. 

Stap uit je comfortzone en laat anderen verbazen. Door deze punten serieus te nemen en toe te passen in je leven, zul je merken dat anderen jou een nog interessantere man zullen vinden dan je al bent.