Begin te doen wat je leuk vindt

Haal je geen energie meer uit je werk? Sta je iedere ochtend met tegenzin op, omdat je het niet naar je zin hebt op je werk of iets anders dat je moet? Stop dan. Het klinkt heel simpel, maar zo is het ook. Natuurlijk is het wel slim om eerst te oriënteren wat je wel graag doet, voordat je op straat staat en je je beseft dat je eigenlijk geen hobby’s hebt. Wil je een baan binnen een ander vakgebied, maar heb je hier de skills niet voor? Neem dan gewoon een cursus, ga je dromen achterna. Van iedere dag in dezelfde sleur blijven wordt niemand gelukkiger. Onze cultuur beschikt over een enorme schaamte over luiheid. We kunnen bijna niet met onszelf leven, wanneer we niets produceren. Maar door het loslaten van deze angst en te doen wat je écht leuk vindt, zul je merken dat je uiteindelijk net zo productief en creatief bent in juist datgene wat je leuk vindt.

love-to-do-list-manman

Maak meer tijd om gemotiveerd te raken

Des te meer love-to-do’s je afvinkt, des te meer tevreden je zult raken met je leven én je werk. Houd in je achterhoofd dat je niet alleen in het weekend dingen die je leuk vindt kan doen, maar dat dit ook tijdens werkdagen kan. Wanneer je dit al vanaf de maandag in gedachten houdt, zul je productief op het werk zijn en tegelijkertijd relaxed.

Het inplannen van leuke dingen heeft discipline nodig

Je hoeft niet meteen ontslag te nemen op je werk, omdat het niet altijd even leuk is. Dat is nu eenmaal wat werk is, daarom betaalt je baas je er ook voor. Maar meer ‘love’ toevoegen aan je to-do lists, betekent gewoon wat vaker iets doen wat je leuk vindt. Op deze manier heb je meer energie en inspiratie om uit te blinken in wat je doet, maar dit vergt wel discipline. Om te beginnen, ga vanavond eens goed graven in waar je nu echt energie van krijgt. Begin met wat je leuk vindt om te doen in een normale week. Dus als je in een gewone week niet aan skydiven doet, zet dit dan niet op deze lijst. Wanneer je niet verder komt dan twee dingen, ga dan eens na wat je vroeger leuk vond om te doen. Hierna kun je wat breder gaan denken. Welke dingen zou je nog ooit in je leven willen doen? Kies vervolgens minimaal twee items die realistisch zijn om volgende week te gaan doen. Plan deze activiteiten in naast je normale werkweek, dit zijn nu agendapunten die net zo belangrijk zijn als je werkgerelateerde punten.

Door meer tijd in te plannen voor dingen die je leuk vindt, zul je merken dat je minder last hebt van een dagelijkse sleur. Door de drukte kan het zijn dat je vriendschappen wat verwaarlozen, maar dit is zeker niet nodig. Dit is hoe je vriendschappen onderhoudt in tijden van drukte en tegelijkertijd nog veel tijd hebt voor je werkgerelateerde zaken. Combineren, dat is de kunst.