De incline push-up

De incline push-up is zoals gezegd een van de vele variaties. Het grote verschil is dat je nu gebruik maakt van een hulpmiddel om als verhoging te gebruiken. Dit hoeft niet overdreven hoog te zijn, maar een minimale hoogte van 30 centimeter is aan te raden. Maak het jezelf overigens niet te makkelijk, een stoel kan dan wel handig lijken, maar als je tijdens de uitvoering uitglijd is het minder ideaal.

Deze spieren train je

Bij de push-up gaat het vooral om de borst, schouders en triceps. De incline push-up maakt in dat eigenlijk geen verschil. Het enige verschil met de klassieke push-up is de belasting van de triceps en schouders. Deze is een stuk minder. De druk komt juist op de borstspieren. Dat gezegd hebbende is de incline push-up uitermate geschikt voor degenen die net met fitness is begonnen. Daarnaast is het voor de gevorderde fitness fanaat een welkome aanvulling op het bestaande schema.

Uitvoering van de incline push-up

Ben je er in geslaagd om een goed hulpmiddel voor de incline push-up te vinden, dan is het van belang om onderstaande stappen te volgen voor een goede uitvoering:

  1. Positioneer jezelf voor de verhoging en plaats je handen bovenop. Een goede grip is daarbij essentieel.
  2. Ga op je tenen staan, maar zorg wel voor een stabiele en veilige houding. Zet je voeten neer op schouderbreedte.
  3. Zak naar beneden terwijl je jouw lichaam recht houdt. Let erop dat je de buikspieren aanspant. De ellebogen houdt je in een neutrale positie. Dit doe je door je buikspieren stevig aan te spannen.
  4. Tik net niet de vloer aan met je borst en duw jezelf weer omhoog.