Vers bier in huis? Het kan

Wanneer je in het weekend een versgetapt pilsje wil scoren, dan moet je toch vaak de deur uit om een kroeg op te zoeken. Na een lange werkweek kan het zo zijn dat je helemaal geen zin hebt om meer de deur uit te gaan. Bovendien, wellicht dat je de bierkaart bij je stamkroeg in de tussentijd al hebt uitgespeeld, en op zoek bent naar een nieuwe smaak van je favoriete alcoholische versnapering. Met deze slimme bierbrouwmachine lijken deze problemen in ieder geval verleden tijd, en kan je thuis jouw eigen bier brouwen.

Thuis bier brouwen

Bierbrouwer én thuistap ineen: de iGulu F1

De desbetreffende gadget heet de iGulu F1. Wellicht dat je het concept van een thuistap wel kent. Deze werkt echter net iets anders. In plaats van dat je een fustje in deze tap zet, brouwt deze gadget zelf jouw bier en cider. In principe werkt het vrij simpel. Je kan zogeheten kits met ingrediënten aanschaffen. Wanneer je deze in het apparaat doet, begint hij met brouwen. Afhankelijk van het recept dat je gebruikt, kan het een aantal dagen duren voordat jouw verse pils klaar is. Wanneer het pils klaar is, houdt dit apparaat je bier ook nog eens lekker koel, en kan je het via de tap zo in je glas schenken. Wanneer je dus begin van de week begint met bier brouwen, heb je eind van de week thuis weer verse pilsjes. Lekker toch?

Thuis bier maken

Hogere kosten

De iGulu F1 is ietwat aan de prijzige kant. Zo betaal je voor het apparaat zelf al een bedrag van 699 dollar (omgerekend om en nabij de 650 euro). Daarnaast heb je ook nog de kits met ingrediënten die je ernaast aanschaft. Je kan eigen ingrediënten gebruiken, maar zo’n kit is toch wel erg makkelijk. Voor zo’n kit betaal je ook al snel 20 dollar (om en nabij de 18 euro). Dat is ongeveer hetzelfde wat je voor een kratje premium pils neerlegt. Hiermee kun je om en nabij de 3.4 liter pils brouwen, terwijl er in een kratje 8 liter zit. Toch is de ervaring natuurlijk leuk, en krijg je ook nog eens een zelfgebrouwen speciaalbiertje.

Benieuwd naar wat het beste pils is? Dit is volgens de Nederlandse consument het beste bier van 2023/2024.