Conquest, de flop op Netflix?

Het project leek een gouden zet toen Netflix in 2018 Conquest kocht van regisseur Carl Rinsch. Helaas bleek Carl Rinsch meer interesse te hebben in luxe dan in het afleveren van het werk.

The New York Times meldde een aantal weken geleden dat Carl Rinsch nu € 9 miljoen aan schadevergoeding aan Netflix moet betalen. In plaats van de serie af te leveren, besteedde hij een aanzienlijk deel van het budget aan dure hotels, luxe auto’s en exclusief meubilair. Hij zei dat deze uitgaven ‘noodzakelijk’ waren voor de opnames, wat klinklare onzin was.

De juridische strijd die volgde was complex en slopend. Een bemiddelaar werd aangesteld voor de zaak en deze besloot dat Carl Rinsch miljoenen moest terugbetalen aan Netflix. Carl Rinsch beweerde dat Netflix hem nog € 14 miljoen verschuldigd was wegens contactbreuk. Dit traject werd dus ironisch genoeg aangevraagd door Carl Rinsch. De arbiter oordeelde echter anders en gaf Netflix ook het recht om al het opgenomen materiaal te ontvangen. Wat Netflix met deze beelden gaat doen, is op dit moment onduidelijk, aangezien er geen commentaar is gegeven door het bedrijf.

Waar zou de serie over gaan?

Als Conquest ooit het daglicht ziet, zal het een serie zijn over kunstmatige mensen die zich afspeelt in de Braziliaanse metropool São Paulo. De Nederlandse actrice Sigrid ten Napel speelde een aanzienlijke rol in deze productie. Tussen februari 2015 en eind 2019 stond ze meer dan zeventig dagen op de set, op locaties variërend van Kenia tot Duitsland en Hongarije. Ze werkte samen met bekende namen zoals Bruna Marquezine, de ex-vriendin van voetballer Neymar, Charley Palmer Rothwell en Britta Thie.

Komt de serie ooit nog op Netflix?

Voor fans die met smart wachten: sorry, de toekomst van Conquest is nog onzeker. De serie belooft een interessante blik op de mensheid te werpen. Maar of en wanneer dit werkelijkheid wordt, blijft een mysterie. De juridische en de financiële chaos rondom de productie hebben een diepe deuk geslagen in de plannen van Netflix. Toch blijft de hoop dat de streamingdienst uiteindelijk een manier vindt om iets van de investering terug te verdienen. Eventueel door de serie alsnog uit te brengen.