Over Dale Wayne Sigler

Het middelpunt van de documentaire I Am a Killer: Released is Dale Wayne Sigler. Voordat hij achter de tralies belandde, werd hij al beschuldigd van een aantal kleine misdrijven. De misdaad die hem echter achter de tralies zou brengen vond plaats in 1990. In dit jaar vermoordde hij een medewerker van de Subway; John William Zeltner Jr, om uiteindelijk $400 uit de kassa te stelen.

 

Kan deze moordenaar terugkeren in de samenleving?

I Am a Killer: Released gaat echter niet zozeer over Siglers verleden, maar meer over de vraag of deze voormalige moordenaar écht kan terugkeren in de samenleving. Je ziet zijn struggle om na dertig jaar in de gevangenis weer te wennen aan zijn vrijheid.

Hij blijft voor de rest van zijn leven voorwaardelijk vrij. Maar dit neemt niet weg dat hij met heel veel beperkingen heeft te dealen. Kan hij bijvoorbeeld nog een baan krijgen? En hoe verloopt zijn zoektocht naar een nieuw huis? Ook gingen de makers van de docu langs bij de familie van de man die Dale vermoordde, om te vragen hoe zij denken over zijn vrijlating.

nieuwe netflix serie i am a killer: released

I Am A Killer: Released is nu te zien op Netflix

Ben je benieuwd of Dale Wayne Sigler kan terugkeren in de samenleving? Dan hebben we goed nieuws: deze toffe serie is sinds 28 augustus te zien op Netflix. Daarnaast brengt Netflix aankomende maand nog een aantal nieuwe releases uit zoals The Mask, A Million Ways to Die in the West en Jurassic World Camp Cretaceous. Je hoeft je dus aankomende periode niet te vervelen.

Ben jij een fan van misdaadseries en zoek jij nog meer inspiratie op Netflix? Dan hebben we goed nieuws voor je: een van de beste gevangenisfilms staat sinds kort op Netflix. Een echte klassieker die het kijken meer dan waard is met een IMDb score van een 8.6.