Volgens Calcasa stijgen de huizenprijzen gestaag door vanaf het tweede kwartaal in 2013. In de hoofdstad betaal je voor een appartement van 40 vierkante meter al snel meer dan drie ton. Toch niet een verkeerd bedrag voor zo’n klein appartement. Maar de grootste stijger in de huizenmarkt is Amsterdam niet.

De grootste stijger in de huizenmarkt

Ondanks dat je in Amsterdam dus absurd hoge bedragen neerlegt voor een klein appartementje, is Bloemendaal de grootste stijger. Het dorp dat bekend staat als ‘rijkendorp’, is met een gemiddelde stijging van €350.000, sinds 2013 tot 2019, de grootste stijger.

grootste stijger in de huizenmarkt

Maar niet alleen Bloemendaal profiteert, iedereen heeft in Nederland heeft geprofiteerd. Sinds de afgelopen crisis is de waarde van de gehele woningmarkt met maar liefst 635 miljard euro gestegen. Ondanks dat Noord-Holland de grootste stijger in zijn geledere had en ook Amsterdam als relatief dure stad gezien mag worden, is het toch Zuid-Holland die met de titel ‘duurste provincie’ mag pronken.

De provincie heeft maar liefst een waarde van 290 miljard euro, ongeveer 22% van de totale waarde Nederlands huizenmarkt. Het is dan ook niet zo gek dat de Noord en Zuid-Holland maar liefst 40% van de totale waarde in beslag nemen. En de minst waardevolle provincie? Dat is Zeeland met een waarde van ongeveer 28 miljard euro.

Mocht je geïntresseerd zijn in een mooie woning? Dan is dit prestigieuze penthouse in Amsterdam misschien wat voor jou.